NLV ima novi singl "Sisters of the Sun"


Dvije godine nakon objave svog debitantskog EP izdanja, pulska skupina NLV - najavila je svoj prvi studijski album. Učinili su to potpuno novim singlom "Sisters of the Sun" i pratećim videospotom.

- Bilo nam je lijepo raditi novi materijal u drugačijem sastavu nego do sada. Ovakav zvuk donosi nešto novo, kako za nas, tako i za naše slušatelje, ističu NLV.

Objašnjavaju i da je pjesma "Sisters of the Sun" upravo rezultat oblikovanja skupine iz originalnog trija u peteročlani sastav. Naime, Nikol Ćaćić, Luki Šipetiću i Vedranu Grubiću početkom prošle godine pridružili su se Roni Nikolić na bas gitari i Silvio Bočić za bubnjevima. Novonastala glazbena kemija predstavljena je kroz niz regionalnih nastupa tijekom prošle godine, da bi na kraju bila usmjerena i u novi autorski materijal, koji trenutno snimaju.

Produkciju novog singla potpisuje Marijan Jelenić iz Nole, koji je i u ulozi izvršnog producenta njihovog debitantskog studijskog materijala, dok je videospot i čitav novi vizualni identitet skupine nastao u suradnji Ivanom Kujundžić ("Otrovno cvijeće") i Dinom Santalezom (Pridjevi), iz studija Vila Propuh.

Novi singl je od početka tjedna dostupan putem službene Bandcamp stranice, kao i na digitalnim glazbenim servisima Deezer (http://bit.ly/sotsdeezer) i Google Play (http://bit.ly/sotsgplay), dok je prateći videospot moguće pogledati na YouTube kanalu benda. Online premijeru videospota je predstavila Muzika.hr.

Svoj debitantski album jednostavnog naslova "NLV" skupina će objaviti ove jeseni.

Podsjetimo, NLV su svoje autorske glazbene korake započeli EP prvijencem "…and who are you?", objavljenim u travnju 2014. godine. EP izdanje naišlo je na niz pozitivnih osvrta, a bend se koncertno predstavio u čitavoj regiji, što je uključivalo nastupe na zagrebačkom INmusic festivalu i Medvedgradskim glazbenim večerima te u Tvornici kulture i KD Vatroslava Lisinskog, Jelen DemoFestu u Banja Luci, Rock kampu Orsula u Dubrovniku, Feel So Fine Weekend-u na Krku, SuperUho i Terraneo festivalima u Šibeniku… (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter