NK Zadar: Ivan Vasilj pozitivan na doping

Ivan Anton Vasilj (desno) (Snimio Vladimir Dugandžić/CROPIX)
Ivan Anton Vasilj (desno) (Snimio Vladimir Dugandžić/CROPIX)

Nogometaš NK Zadar Ivan Anton Vasilj bio je pozitivan na doping na utakmici njegovog kluba i Osijeka odigranoj 20. listopada ove godine, a odbojkaši OK Opatija Ivan Đorđević i Anton Brnečić suspendirani su na šest mjeseci zbog pozitivnog testa na doping, priopćio je danas Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).

Na testiranju provedenom na utakmici između Zadra i Osijeka u uzorku Ivana Antona Vasilja otkriveno je prisustvo koji spada u kategoriju kanabinoida s popisa zabranjenih sredstava. HZTA je u donijela odluku o uvođenju privremene suspenzije te je inicirala stegovni postupak, kaže se u priopćenju HZTA-a.

Pored toga HZTA je objavio da je donesena i odluka prema kojoj su odbojkaši OK Opatija Ivan Đorđević i Anton Brnečić krivi jer im je nakon provedenog testiranja u Zagrebu na odbojkaškoj utakmici protiv HAOK Mladost, odigranoj 3. listopada ove godine, u uzorku urina utvrđena zabranjena tvar, također iz kategorije kanabinoida.

HZTA je obojici izrekao zabranu sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima u trajanju od šest mjeseci. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter