NK Rovinj obezglavljen i bez igrača

Ecio Krizmanić, trener Rovinja, pred početak sezone našao se u nebranom grožđu (M. MIJOŠEK/arhiva)
Ecio Krizmanić, trener Rovinja, pred početak sezone našao se u nebranom grožđu (M. MIJOŠEK/arhiva)

Nakon što su prošle sezone osvajanjem četvrtog mjesta u Trećoj HNL zapad bili, poslije prvoligaša Istre 1961, najbolji istarski klub, rovinjski "kanarinci" su ovih vrućih ljetnih dana, po svemu sudeći, na prekretnici.

Unatoč svim našim nastojanjima, nismo uspjeli dobiti izjavu (bivšeg?) predsjednika Saše Muškardina o stanju u NK Rovinj. U takvim se situacijama obično pojave "priče s ulice", a ove rovinjske govore da su predsjednik kluba Saša Muškardin i sportski direktor Emil Nimčević na sastanku Izvršnog odbora kluba, održanom prošloga tjedna, podnijeli ostavke.

Sa zakašnjenjem od tjedan dana trener Ecio Krizmanić sutra će u 19.30 sati na igralištu Valbruna obaviti prozivku rovinjskih nogometaša pred početak priprema za novu trećeligašku sezonu. Može se samo konstatirati da su dva mlada rovinjska igrača, perspektivni Luka Sošić i David Mihajlović, otišli u prvoligaša Rijeku te da vrsni strijelac u mlađim uzrastima Gabrijel Debeljuh krajem ovog mjeseca odlazi u talijanskog prvoligaša Torino.

Mladi Gianluca Marangon otišao je u Istru 1961, a isto su učinili Kristijan Batelić i Kenan Hadžić kojima je istekao ugovor o posudbi.

Marin Romić je uzeo ispisnicu, ali njegova nova destinacija nije poznata. Odlazak su najavili još Načinović i Baša, što je znak da su nogometaši Rovinja u neobranom grožđu mjesec dana pred početak novog prvenstva u trećeligaškoj konkurenciji. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter