NK Rijeka u Europskoj ligi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Rijeke zborili su plasman u natjecanje po skupinama Europske lige nakon što su u uzvratnom dvoboju 4. pretkola na gostovanju protiv Stuttgarta odigrala 2-2 (1-1) i tako obranila prednost od 2-1 iz prvog susreta s Kantride otprije tjedan dana. Stuttgart je imao inicijativu od sdamog početka utakmice, ali nije znao pronaći put do riječkog gola, a takva nemoć morala je biti kažnjena.

Junak rječkog sastava postao je Goran Mujanović koji je postigao pogodak za prolazak dalje u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Rijeka je povela u uzvratu golom Leona Benka (30), na 1-1 izjednačio je Christian Gentner (34), domaće je u vodstvo autogolom doveo Luka Marić (75-ag), a potom je Mujanović u samoj završnici postigao pogodak za prolazak.

Pred 30.000 gledatelja sudio je Hansson iz Švedske.

Hrvatska će tako u ždrijebu skupina Europske lige u petak od 12.45 sati imati dva predstavnika. Prije Rijeke u Europsku ligu otišao je i zagrebački Dinamo koji se nije uspio plasirati u Ligu prvaka.

STUTTGART - RIJEKA 2-2 (1-1) Strijelci: 0-1 Benko (30), 1-1 Gentner (34), 2-1 Marić (75-ag), 2-2 Mujanović (90+4).

STUTTGART: Ulreich - Schwaab, Ruediger, Roecker, Boka Kvist, Gentner Harnik (Werner, 56), Cacau (Abdellaoue, 73), Traore - Ibišević

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Lešković, Marić, Škarabot - Maleš, Pokrivač - Kvržić, Alispahić (Močinić, 67), Sharbini (Mujanović, 70) - Benko SUDAC: Hansson (Švedska)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter