NK Pazinka promijenila ime i preselila u najniži rang

Gradski stadion čeka vodu i bolje dane
Gradski stadion čeka vodu i bolje dane

Pazinski nogometni klub u predstojećoj će sezoni igrati u najnižem rangu natjecanja, u Drugoj ŽNL - središte. Posljedica je to odluke Izvršnog odbora kluba koji je aktivnosti prebacio u novonastalu udrugu Pazinka-Pazin čime je, po logici stvari, ali i po zakonu, sve krenulo od početka, što samo po sebi uključuje i spomenutu najnižu natjecateljsku razinu.

Prva ili Druga županijska liga, po mnogima jedno te isto, nedovoljno je za renome kakav uživa, odnosno kakav je donedavno uživao pazinski nogometni 60-godišnjak, dugogodišnji član saveznih liga, pa i prvoligaš početkom devedesetih u najsjajnijim danima pazinskog nogometa. Nakon desetljeća lutanja županijskim ligama, 2008. godine uslijedio je povratak u savezni rang, Četvrtu HNL - zapad. Trajalo je četiri godine, sve je bilo u usponu. Izvrsni rezultati seniora i ostalih kategorija, dvije godine Kvarnerske rivijere, a onda su minule jeseni u klubu počeli isplivavati na površinu problemi. Otpao je Qubik, smijenjeno je vodstvo kluba, napravljene su neke promjene. I dalje se pričalo da su ambicije ostanak u saveznom rangu, još bolji i kvalitetniji rad s mladima, no prije svega bio je naglašen transparentan rad kluba.

Suprotno tome, ovih se dana događa "deja vu" kasnih 90-ih, padanje na najniže grane, nepovjerenje javnosti u poteze uprave, priče o namjerno insceniranom takvom razvoju situacije da bi se uništio klub.

- Toliko se toga nagomilalo da jednostavno nismo mogli normalno funkcionirati - kaže predsjednik Pazinke-Pazin Damir Milanović. - Pokušavali smo, usprkos skromnim financijskim sredstvima, osigurati normalan rad kluba, ali na svakom koraku nailazili smo na neki problem koji nas je gušio. Prvenstveno zbog transparentnosti i zakonitosti odlučili smo se za novu udrugu. Jedino tako možemo osigurati zdravu budućnost klubu. To će nam u narednom razdoblju biti glavna zadaća, a sigurno će onda doći i dobri rezultati.

Nezavidna situacija mogla je završiti još gore. Naime, preseljenjem u najniži rang mnogim je igračima pao mrak na oči, pa je došao u pitanje nastup seniora u ligi.

- Prije svega zahvalio bih se igračima koji su iskazali veliku ljubav prema klubu i ostali, čime su omogućili da u predstojećem prvenstvu imamo seniorsku momčad. I to ne bilo kakvu, već sposobnu za prvo mjesto i plasman i Prvu ŽNL, što je sad glavni cilj koji moramo pod hitno ostvariti - rekao je nakon sastanka s igračima Albert Rajc, novi trener Pazinjana, dugogodišnji pomoćni trener u seniorskoj momčadi i trener mlađih kategorija u klubu. - Počinjemo pripreme na kojima očekujem dvadesetak igrača i uvjeren sam da je ova liga sam privremena stanica, zaključio je Rajc. (Mladen PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter