NK Osijek otpustio predsjednika Uprave i trenera

Iznuđena ostavka - Ivica Kulešević (V. KOS/CROPIX)
Iznuđena ostavka - Ivica Kulešević (V. KOS/CROPIX)

Jučer je poput bombe odjeknula vijest da je Nadzorni odbor NK Osijeka razriješio dužnosti predsjednika Uprave Zdravka Josića i trenera Ivicu Kuleševića. Sve to je potvrđeno na ekspresnoj sjednici klupskog Nadzornog odbora koja je trajala - desetak minuta.

I dok se Josićeva sudbina mogla i predvidjeti jer se o njegovom statusu konstantno pričalo od dolaska nove gradske vlasti, a i sam je u nekoliko navrata nudio ostavku, posve je neočekivana smjena trenera Ivice Kuleševića, koji je taman sredio i stabilizirao momčad.

Formalno su obojica svoje mandate stavila na raspolaganje, ali je posve jasno da je taj njihov potez zapravo iznuđen. Josić i Kulešević bez razmišljanja su to i učinili, ne želeći praviti još veće probleme u klubu koji se ionako guši u njima.

Takve vijesti, koliko god možda bile i pomalo očekivane, uvijek djeluju šokantno. U biti, nije ni problem u promjeni struktura u Gradskom vrtu, jer je ojačavanje logističkog dijela kluba bila nužda, a i sam gradonačelnik Ivica Vrkić je nerijetko prozivan zbog pasivnosti prema NK Osijeku. Sad je kao prvi čovjek Grada koji je od preoblikovanja postao vlasnik kluba povukao vrlo odlučne poteze.

Upitan je jedino tajming i posve nejasna smjena trenera Ivice Kuleševića. Naime, "bijelo-plave" u subotu čeka iznimno važna utakmica protiv Istre 1961 i ostaje pitanje kako će sve ovo djelovati na momčad.

Nakon tog blitz-sastanka nije bilo moguće dobiti nikakve službene izjave klupskih dužnosnika. Tek štura poruka. "Sve ćete saznati na presici." Ona je zakazana za danas u 10 sati, a pred predstavnike medija trebao bi izaći i sam gradonačelnik Ivica Vrkić. (D. KELER)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter