NK Karlovcu prijeti likvidacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni savez dobio je u ponedjeljak službeno jamstvo Citybanke Europe po kojem ceška Gurman grupa ima financijsku snagu da postane strateški partner Nogometnog kluba Karlovac.

"To je dokument koji bi trebao omoguciti klubu da dobije licencu za natjecanje u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi za narednu natjecateljsku godinu, iako je postupak licenciranja okoncan", kazao je za Hinu sportski direktor NK Karlovca Zoran Rodic.

Pravnik u Hrvatskom nogometnom savezu Vladimir Iveta taj dokument smatra zakašnjelim i nedostatnim za licenciranje, a gradonacelnik Karlovca Damir Jelic tvrdi da ce u tom slucaju klub biti likvidiran, jer ga samo ostanak u drugoj ligi može spasiti.

U svezi s licenciranjem kluba za drugu ligu Rodic smatra da je Karlovac na vrijeme dostavio sve potrebne dokumente i zadovoljio tražene uvjete, a kao dokaz da je u stanju i financirati sve svoje obveze dostavljena je pravovremeno i dokumentacija buduceg strateškog partnera, ceške Gurman grupe.

Medutim, Iveta je danas Hini ponovio raniji stav po kojemu je NK Karlovcu licenca odbijena, kao i naknadna žalba te naglasio da je postupak završen i da klubu preostaje samo mogucnost da podnese do 1. srpnja prijavu za natjecanje u trecoj ligi.

Gradonacelnik Karlovca Damir Jelic potvrdio je da je u tijeku pretvorba kluba iz udruženja gradana u sportsko dionicko društvo i to na nacin da vjerovnici koji žele postati dionicari svoj dug pretvore u dionice, a onima koji to ne žele strateški bi partner isplatio dug. Za suradnju s potencijalnim partnerom Jelic je kazao da je vrlo izgledna, ali i da je to i posljednja mogucnost da klub opstane, jer ce u protivnom klubu sigurno uslijediti likvidacija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter