NK Jadran: Pet novih lica na Velom Joži

David Dujanić (Milivoj MIJOŠEK)
David Dujanić (Milivoj MIJOŠEK)

Nakon održane izvanredne izborne sjednice Skupštine kluba novo rukovodstvo porečkog Jadrana, na čelu s novim predsjednikom Igorom Vojinovićem, u proteklih se desetak dana uhvatilo u koštac s rješavanjem mnogobrojnih problema i obveza kako bi klub organizacijski osovili na čvrste temelje. Usporedo s konsolidacijom kluba na svim nivoima, jedna od glavnih zadaća nove uprave je i slaganje igračke križaljke prve momčadi kako bi trener Dean Mostahinić u nastavku sezone imao što konkurentniju momčad s kojom želi ostvariti ostanak u Trećoj HNL zapad.

Jadran je tako dogovorio suradnju s povratnikom u svoje redove, 27-godišnjim veznjakom Davidom Dujanićem koji je proteklih šest mjeseci igrao u jednom austrijskom niželigašu, kao i s 19-godišnjim napadačem Mehmedom Bijelićem koji je stigao iz redova bosansko-hercegovačkog prvoligaša Zvijezda iz Gradačca. Redove Porečana ovoga su tjedna nadopunila i tri bivša igrača Rovinja, Valentin Leshdedaj, te braća Nuridin i Omar Abuselyana koja su protekle polusezone igrala u Mladosti iz Rovinjskog Sela. Nuridin je 29-godišnji branič, dok su 24-godišnji Omar i 23-godišnji Valentin napadači. Još uvijek traju pregovori s pouzdanim braničem Deanom Udovičićem oko njegovog reaktiviranja. Udovičić "papirnato" nikad nije ni napuštao Jadran, ali jesenas nije igrao. Pregovara se i s bivšim klupskim napadačem Danijelom Jumićem oko njegove uloge i budućeg statusa u klubu.

S druge strane, nakon već ranije otišlih Mesuta Vehapija (Makedonija), Ronalda Božića (Umag), Armina Mrgude i Bernada Imamovića, Jadran su proteklih dana napustila još dvojica igrača koja bi u momčadi trenera Mostahinića sigurno igrala važnu ulogu predstojećeg proljeća. Zoran Drača je pronašao povoljan angažman u jednom austrijskom niželigašu i tako ponovno napustio svoju matičnu sredinu svega četiri mjeseca nakon povratka u Poreč iz Vrsara. Mladi Toni Pinčan, dosad standardni desni branič prve momčadi se, izgleda barem privremeno, ne namjerava više baviti nogometom na trećeligaškom nivou, te će se vjerojatno pridružiti županijskom drugoligašu Višnjanu. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter