NK Jadran: Nespokojna zima i neizvjesno proljeće

Toni Belušić (lijevo) postigao je pet golova u 11 odigranih utakmica (Manuel ANGELINI)
Toni Belušić (lijevo) postigao je pet golova u 11 odigranih utakmica (Manuel ANGELINI)

Pogled na ljestvicu na kraju jesenskog dijela Treće HNL zapad sve govori i nogometaši Jadrana nikako ne mogu biti zadovoljni ne toliko ostvarenim na terenu, koliko plasmanom koji do kraja ne odražava realno njihov učinak. Nogometaši Jadrana moraju se pomiriti s činjenicom da će u proljetno spašavanje trećeligaškog statusa morati krenuti sa samog dna, bodovno poravnati s posljednjim Jedinstvom Omladincem (12) i s četiri boda zaostatka za trenutno sigurno spasonosnim 12. mjestom koje drži Crikvenica, koje se ipak ne čini nedostižnim.

Otkada je ljetos UO na čelu s predsjednikom Vladimirom Zovićem podnio ostavku i povukao se iz aktivnosti kluba, Jadran djeluje bez uprave, logistički vođen od brojkom i slovima točno tri osobe, jedinog preostalog člana UO-a, umirovljenika Livija Velenika, tajnika Cvijetina Lukića i Dragana Kepčije. Bez ikakvih stabilnih izvora prihoda navedena trojica logističara su i uz pomoć bivšeg trenera Ivana Kukučke uspjela nekako svim klupskim selekcijama omogućiti redovnu aktivnost ove jeseni, a da nije bilo pomoći tajnika Sportske zajednice Franke Bude, teško da bi i to uspjeli.

Jadran je proteklih mjeseci u dva navrata bio čak i tema aktualnog sata sjednice porečkog Gradskog vijeća na kojem se, međutim, uglavnom konstatiralo trenutno otužno i teško stanje u klubu, ali bez konkretnih rješenja za budućnost. Doduše, postoje neslužbene naznake o zainteresiranosti određenih američkih investitora za Jadran. Međutim, dok Jadranu ruku spasa ne pruže prvenstveno njegovi sugrađani, neće ga spasiti ni "sto Amerika".

S momčadi u kojoj su svoja mjesta u prvoj momčadi zauzeli i dojučerašnji juniori Drkić, Čabraja, Užila, Kastrati ili Radenović, Jadran je od sedam utakmica koje je izgubio na terenu, tri izgubio s dva, a četiri sa svega golom zaostatka. S druge strane, Porečani su pobijedili jedan Orijent na Krimeji, remizirali kod kuće s jakima Grobničanom i Rovinjom, što sve skupa govori da ova momčad ima potencijala ostvariti ostanak, ali samo ako joj netko ove zime pruži ruku spasa i stane na čelo klupskog rukovodstva. (Kristijan KLARIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter