NK Istra proslavila 50 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Niti prohladno subotnje jutro nije moglo sprijeciti odlican ugodaj koji je naprosto usisavao ljude prema Gradskom stadionu "Aldo Drosina". Tamo je održana središnja proslava 50. obljetnice Nogometnog kluba Istra.

Bila je to odlicna prilika da se uz utakmice sadašnjih i bivših, a možda i buducih generacija ovog pulskog kluba evociraju brojne uspomene na uspješne i manje uspješne rezultate i godine kluba koji je upravo proslavio pola stoljeca. Sam program odvijao se istovremeno na dvije lokacije, na dva pomocna terena s umjetnom travom buduci da je travnjak centralnog terena u fazi sanacije.

Potez za pet

Krenulo je utakmicama najmladih na pomocnom terenu broj 2 i tek nešto starijih na "jedinici". Kako su se smjenjivale utakmice, utrobom stadiona defilirali su brojni roditelji koji su dovozili i odvozili sinove, ali i kceri, jer bilo je i nekoliko djevojcica koje su ravnopravno s djecacima igrale u mladim kategorijama. Kako je u mikrofon za vrijeme utakmica govorio bivši predsjednik Istre Milan Rašula, bilo je tu oko 300 djece i najmanje isto toliko roditelja.

Pored zbivanja na umjetnoj travi, ništa manje gužve nije bilo niti uz štand s hranom i dva štanda s prigodnim svecanim majicama i zastavicama pulskog kluba. Nema ništa bolje od dobrog rucka nakon jutarnjeg susreta za djecu. Zapravo, ima - darovi. Na veliku radost onih najmladih, nakon posljednjeg susreta omladinskih pogona na "jedinici" se pojavio Djed Mraz koji je darivao okupljeno mnoštvo. Potez za pet, jer se odjednom "brdo" djece okupilo uz njega.





Odmah nakon toga, umjesto Djeda Mraza okupljenima se obratio nogometni Djed Mraz, pulski gradonacelnik Boris Miletic cija je velika zasluga u uspješnom renoviranju "pulske bombonijere".

- Cestitam Istri 50. godišnjicu kluba, što je velika stvar za pulski nogomet. To je samo dokaz da je nogomet dio bogate pulske povijesti, što smo uostalom mogli procitati i u nedavno izdanoj monografiji "Nogomet u Puli" Antona Percana. Bilo je nedavno velikih pitanja treba li u ovim kriznim vremenima ici u tako veliku investiciju kakva je bila dovršenje ovog prekrasnog stadiona. Kako živim u blizini, cesto prolazim pored stadiona i s ponosom mogu reci kako vidim da tu uvijek bude sve puno djece koja treniraju. Tamo gdje je najviše djece, tamo treba i najviše investirati - poentirao je pulski gradonacelnik.

Dožupan se zaletio

Pored njega znacajnu obljetnicu domacinu je cestitao i istarski dožupan Vedran Grubišic koji se malo zaletio cestitavši i Demonima što prate Istru, što baš i ne odgovara istini, a potom je program nastavljen susretom seniora Istre i igraca koji su dres Istre nosili 2003. godine. Bivši su i ovom prigodom pokazali da su u punoj formi, pogotovo trostruki strijelac Almir Halilovic.

Nakon sportskog dijela programa sudionici su nastavili s druženjem izvan terena, izbjegavši tako i nevrijeme koje se srucilo na Pulu. Sve u svemu, lijepo druženje za okruglu obljetnicu ili ...

- Pedeset godina u životu jednog kluba nije mala stvar. Bilo je lijepo, pa ružno, a nadam se da ce sad opet doci lijepo. To je uvijek tako i u životu, malo si gore, pa malo dolje - rekao je prigodno Argeo Zimolo, vjerni navijac Istre. (Roberto CAR; Snimio Saša MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter