Njujorški cik-cak bar Oppenheimer

Geometrija stvara dojam neprekidnog kretanja
Geometrija stvara dojam neprekidnog kretanja

Pokojni dizajner Ottavio Missoni prilikom jednog posjeta Brijunima rekao je da je život cik-cak, ide malo gore, malo dolje. A nedavno je u New Yorku otvoren bar koji slijedi životnu filozofiju proslavljenog talijanskog dizajnera. Pun op-arta i crtica koje idu gore-dolje i u svim pravcima, bar njemačkog umjetnika Tobiasa Rehbergera pod nazivom Oppenheimer otvoren je u 27. ulici, a kopija je originalnog Oppenheimer bara u Frankfurtu, koji osim što je mjesna znamenitost, najdraža je lokacija Rehbergeru.

Njujorška verzija otvorena je u vrijeme trajanja izložbe Frieze New York i odmah je osvojila srca posjetitelja. Kao lokaciju za svoj konceptualni projekt gdje je prenio interijer slavnog bara, umjetnik je odabrao hotel Americano. Sačuvao je prostor, proporcije, a čak i detalje interijera.

Fascinantan dizajnerski projekt, temeljen na konceptu geometrizacije, u potpunosti je izrađen u crnoj i bijeloj boji. Psihodeličan cik-cak uzorak apliciran je na zidove i stvara iluziju neprekinutog kretanja. Prema riječima samog Rehbergera, koristio je popularne maskirne boje, a dekoracija je jedino što razlikuje novi bar od originala. Cik-cak bar, za cik-cak provod! (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter