Njujorška sobarica istupila u javnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njujorška sobarica koja je bivšeg celnika Medunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna optužila za pokušaj silovanja izjavila je u razgovoru objavljenom u internetskom izdanju "Newsweeka" u nedjelju da je Kahn izgledao kao "ludak" koji ju je napao cim je ušla u sobu.

Sobarica podrijetlom iz Gvineje je "Newsweeku" i "ABC Newsu" dala dozvolu da objave njezin identitet i prvi put je javno govorila za medije od kada je zaprepastila svijet optužbama da je Strauss-Kahn 14. svibnja gol izašao iz kupaonice svog luksuznog apartmana i prisilio je na oralni seks.

"Želim pravdu. Želim da ode u zatvor. Želim da zna da postoje mjesta gdje ne možeš koristiti novac i moc kad uciniš nešto takvo", kazala je 32-godišnja Nafissatou Diallo.

Jedan od njezinih odvjetnika, Douglas Wigdor, izjavio je da je odlucila istupiti javno kako bi pokazala da nije ni "propala umjetnica ni prostitutka".

Ona je napadnuta i mislila je da je važno da njezina strana prica dobije lice i ime, rekao je Wigdor. Diallo tvrdi da nije željela publicitet, ali da nema izbora. "Moram sada biti u javnosti, zbog sebe. Moram reci istinu", istaknula je.

Njezini su odvjetnici najavili i gradansku parnicu protiv Strauss-Kahna, što znaci da ce njezino ime biti dostupno javnosti.

Strauss-Kahn opovrgava sve optužbe, a njegovi odvjetnici tvrde da je njezin intervju posljednji i ocajnicki pokušaj da izvuce novac od nekadašnjeg prvog covjeka MMF-a.

Glasnogovornik okružnog suda u Manhattanu Cyrus Vance je rekao da ne može komentirati taj intervju "niti razgovarati o cinjenicama i dokazima istrage koja je u tijeku".


Podijeli: Facebook Twiter