Njihov štrajk, naš problem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Direktno s jutarnjeg treninga trener Istre 1961 Igor Pamic došao je na tradicionalno druženje s novinarima cetvrtkom u sali za presice na "Drosini". Razloga za zadovoljstvo imao je utoliko što na raspolaganju za domaci susret 27. kola Prve HNL protiv Varaždina ima sve igrace osim kartoniranog kapetana Dalibora Pauletica.

S druge strane, nemiran san zacijelo mu uzrokuje pogled na prvenstvenu ljestvicu i tek 24 prikupljena boda koji pulsku momcad drže zarobljenu na pretposljednjem mjestu. Nakon poraza u Rijeci Pamic je put do ostanka zacrtao na temelju stopostotnog ucinka u posljednja cetiri susreta.

Do prvog bi troboda Puljani možda mogli i bez borbe buduci da su igraci Varaždina u štrajku i da su najavili da sutra nece ni doputovati u Pulu ukoliko ne dobiju barem još jednu placu.

- Ne vjerujem da ce se to dogoditi, siguran sam da ce Varaždinci doci u Pulu u punom sastavu i mogu reci da nisam sretan zbog toga što nam dolazi suparnik koji je u štrajku. Imao sam nedavno dva slicna slucaja i u oba navrata je slavila momcad koja je štrajkala. Lani su Šibencani štrajkali pa su pobijedili Karlovac s 2:0, a prije mjesec dana je bila obrnuta situacija. Moji su igraci štrajkali i potom svladali upravo Šibencane. Igraci u štrajku dobivaju dodatni motiv, stvara se kohezija medu njima i postaju vrlo neugodan suparnik. Bilo bi mi draže da normalno treniraju, rekao je trener Pamic.

Pulski prvoligaš u ovom susretu mora ici na sva tri boda, a Varaždinci su ulaskom u finale Kupa Hrvatske pokazali da znaju itekako igrati. Upravo se problem realizacije pokazuje kljucnom boljkom ovog sastava. A bez golova nece se moci do cetiri priželjkivane pobjede.

- Šehic je u ovim utakmicama imao pet "mrtvih prilika" za gol, ali još nije zabio. Nadam se da ce sutra pogoditi. No, osim problema u napadu uvidio sam da ova iskusna momcad ima još jedan veliki problem koji zasad ne možemo riješiti. Mi presporo oduzimamo loptu suparniku i zbog toga nam svaki njihov napad završava ubacajem pred naš gol. Umjesto da, cim je izgubimo, loptu odmah nastojimo ponovno osvojiti, mi se povlacimo prema našem golu i tako, osim što puštamo suparnika da razvija napad, još i dodatno trošimo snagu sprintajuci gore-dolje. To je nešto što cemo morati promijeniti u buducnosti, nakon ovog prvenstva, zakljucio je Pamic. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter