Njih 30 ispod 30: Mlade nade mijenjaju Hollywood

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oni su mladi, talentirani i uspješni, a još im nije ni 30 godina. Oni su zvijezde Forbesovog popisa "30 under 30 - Hollywood & Entertainment", mlade nade koje mijenjaju Hollywood.

Na popisu se zasluženo našla glumica i UN-ova ambasadorica dobre volje, 24-godišnja Emma Watson koja se proslavila ulogom Hermione Granger u osam filmova o Harryju Potteru. Strelovit uspjeh i milijunska zarada mladu zvijezdu nisu je iskvarili. Upravo suprotno, nakon završetka snimanja popularne filmske sage Watson se posvetila školovanju, dok  je glumačku karijeru nastavila graditi u manjim filmovima. Prošle godine posvetila se aktivizmu, održala hvaljeni govor u Ujedinjenim narodima i pozvala muškarce da se zauzmu za rodnu ravnopravnost.

Svestranost

Među mladim i uspješnim damama pred kojima je uspješna budućnost nalazi se i 27-godišnja Blake Lively, glumica i osnivačica web-stranice Preserve. Novopečena majka, jedna od najvećih mladih zvijezda u Hollywoodu, na svojoj stranici prodaje odjeću, hranu i predmete za kuću američkih obrtnika, proizvođača hrane i slično. Na popisu se našao i 29-godišnji glumac, scenarist, redatelj i glazbenik John Francis Daley, našim gledateljima najpoznatiji po ulozi u seriji "Kosti". Proteklih nekoliko godina on se posvetio scenarističkom poslu, a prošle se godine okušao i kao filmski redatelj.

Tu je i 27-godišnji Zac Efron koji se proslavio ulogom u "Srednjoškolskom mjuziklu" i njegovim nastavcima. Iako se zadnjih godina njegova karijera kretala silaznom putanjom, u 2014. mladi je glumac pronašao svoj poziv - oduševio je ulogom u komediji "Susjedi" koja je na kinoblagajnama zaradila 268 milijuna dolara.

Po velikim životnim promjenama prošlu će godinu pamtiti i 27-godišnja glumica i producentica Ellen Page. Nakon što je javno obznanila da je lezbijka, postala je jednom od najpopularnijih poznatih osoba koje se bore za prava gay-zajednice. Osim toga, može se pohvaliti i ulogom u filmu "X-Man: Dani buduće prošlosti" koji je zaradio gotovo 750 milijuna dolara.

U "top 30" ušla je i 29-godišnja Keira Knightley. Britanska glumica koja je u Hollywoodu debitirala prije 12 godina, a jedna je od najtalentiranijih glumačkih zvijezda današnjice. U kinima se upravo prikazuje njezin film "Igra oponašanja" (i u Puli), dok ona producira svoj prvi film "The Other Typist" u kojem će i glumiti. Pohvaljena je i 29-godišnja glumica i humanitarka Rooney Mara te 26-godišnja glumica Emma Stone koja je nedavno ostvarila broadwayski debi.

Sve branše

Na popisu su se našli i komičar i glazbenik Bo Burnham; scenarist i redatelj Damien Chazelle; glumac Ansel Elgort; producentica Nikki Fancy; agentica Susie Fox; scenarist, glumac i producent Jason Fuchs; agent Avinash Gandhi; kaskader Walter Garcia; glumica, producentica i scenaristica Ilana Glazer; glumica i kuharica Hannah Hart; producentica Elisabeth Holm; producent Dan Magnante; glumica Tatiana Maslany; autor kulinarskog showa Harley Morenstein; producentica Daron Nefcy; agentica Kendall Ostrow; glumica, pjevačica i voditeljica Keke Palmer; glumac, komičar i reper Jay Pharoah; glumac i komičar Spoken Reasons; glumac Miles Teller; glumica i komičarka Jessica Williams te filmaš i glazbenik Freddie Wong. (Ivana KOCIJAN)

 


Podijeli: Facebook Twiter