Nježni košmar akvarela i stihova


Komplementarni akvareli Mirande Bačić i haiku poezija Ivanke Glogović Klarić mogu se do 5. travnja pogledati u holu Spomen doma u Pazinu.

Većinom se radi o uvijek poticajnim motivima mora, oblaka i priobalja odnosno zavičaja kojima autorica "razblažuje naše duhovne oči svojim dosanjanim prizorima morskih tišina", kako je u popratnom letku napisala Heda Šimić Božinović. Slikarica Miranda Bačić rođena je u Puli, a živi i radi u Matuljima. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a diplomirala je na Odjelu za likovni odgoj i umjetnosti Pedagoškog fakulteta u Rijeci.

Trideset akvarela prati trideset haiku pjesama afirmirane autorice Glogović Klarić, rođene Opatijke, koja je u gimnaziji tog grada do umirovljenja radila kao profesorica hrvatskog i engleskog jezika. Od srednjoškolskih dana objavljuje pjesme, priče i dramske tekstove u novinama, časopisima, na radiju i televiziji. Objavila je pet knjiga čakavskih pjesama te četiri knjige priča za djecu.

Temu ove izložbe možda najbolje opisuju haiku stihovi Glogović Klarić: Naši su snovi - često pravi košmar - ovaj je nježan. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter