Njemačku motociklisticu pregazio automobil

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jeziva prometna nesreća, što je odnijela život mlade njemačke motociklistice, dogodila se u nedjelju poslijepodne nadomak Mošćeničke Drage, na cesti prema Puli. Smrtno je stradala B. G. (23), koja je u kritičnom stanju s mjesta događaja prebačena za sušačku bolnicu, iz koje je nešto više od sat i pol nakon nesreće stigla vijest da je preminula.

Nesreća se dogodila oko 13.10 sati, na oko kilometar od Mošćeničke Drage, u blagom lijevom zavoju. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, 23-godišnjakinja je vozila Harley Davidson njemačke registracije iz smjera Plomina prema Opatiji te naišla na kolonu vozila. Nije uspjela na vrijeme smanjiti brzinu i stati pa je motociklom udarila u stražnji dio automobila BMW pulskih oznaka.

Pala je i otklizala na lijevu stranu. U tim trenucima iz suprotnog je smjera naišao drugi automobil marke BMW, ljubljanskih registracijskih pločica, koji je pregazio djevojku dok je ležala na cesti.

- Kombi, čini mi se da je bio nizozemske registracije, zaustavio se ispred mene, pa sam stao i ja, kazao nam je nakon nesreće, još pod šokom zbog događaja, vozač pulskog BMW-a, 33-godišnji M. B. iz Labina.

- Njemica je motorom odjednom udarila u stražnji kraj mog auta, zakačila je kantun. Poslije toga je završila na suprotnoj strani ceste. Odmah potom naišao je slovenski BMW i naletio na nju. Strašno... Svi smo odmah izašli iz auta, pokušali smo pomoći djevojci. Našla se tu jedna medicinska sestra. Stradalu djevojku koja je jako krvarila polegli smo u bočni položaj. Tu je još davala znakove života, rekao nam je Labinjan ne znajući još da mlada Njemica podlegla u bolnici ozljedama. (F. VEŽNAVER)


Podijeli: Facebook Twiter