Njemačkim turistima provalili u automobil, ukrali nekoliko tisuća kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati počinitelj je u utorak provalio u automobil VW Touran, njemačke registarske oznake odakle je ukrao torbicu s novčanikom, novcem i bankovnim karticama, na štetu 35-godišnjeg njemačkog državljanina za nekoliko tisuća kuna.

Provala je bila između 12 i 14 sati, u Limskom kanalu. Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.

Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima.

Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu se predmeti koje lopov prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile  provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter