Njemackim kampistima Istra najomiljenija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kraj godine definitivno pozitivno iznenaduje istarski turisticki sektor, i to sve posebnim priznanjima koja se redaju kao na traci. Zadnje u nizu svakako je tekst u mjesecniku ADAC-a (automobilski klub Njemacke, s više od 17 milijuna clanova) Motorwelt za studeni, gdje je objavljeno da je Nijemcima ove godine najomiljenija regija za godišnji odmor bila upravo Istra.

U clanku pod naslovom "Istra pobjeduje Ostsee", s podnaslovom "ADAC-ova ljetna bilanca: gdje su vozaci proveli svoj odmor 2010.", istaknuto je da je s 5,1 posto istarski poluotok potisnuo njemacku regiju Ostsee/Mecklenburger Seenplatte s celne pozicije na trece mjesto.

Regija Oberbayern poboljšala je svoju poziciju pomaknuvši se s treceg na drugo mjesto, s 4,5 posto. Na cetvrtom mjestu je pokrajina Schleswig-Holstein, ispred Južnog Tirola, a slijede talijanske regije Friuli-Venezia Giulia i jezero Garda.



Ukupno je obradeno 1,7 milijuna putnih destinacija. Iznad naslova clanka objavljena je slika Rovinja s tekstom "Lucki grad Rovinj u Istri cesto se usporeduje sa St. Tropezom". U Turistickoj zajednici Istarske županije više su nego oduševljeni novim priznanjem, koje je došlo nakon Lonely Planeta i priznanja Diners Cluba.

- Ovo je za nas više nego bitno jer smo pretežito automobilska destinacija. S druge strane, ADAC je narelevantnija institucija svega onoga što se vozi na kotacima. S obzirom na sve rute koje su kod njih publicirane i da smo mi medu njima natraženija, to je strašan podatak, jer je nama Njemacka najbitnije emitivno tržište.

Zato je ovo ogroman PR za Istru. Možete misliti koliko bismo morali platiti oglasni prostor u reviji kao što je Motorwelt, koja izlazi u 16 milijuna primjeraka? Osim toga, clanak je i na njihovom web-portalu, koji ima na milijune posjetitelja. To je svakako dobra stvar kojom zakljucujemo ovu godinu, ali i dobra najava za 2011., rekao je direktor TZ-a Denis Ivoševic. (Piše Barbara BAN)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter