Njemačkih gostiju čak 32 posto više nego lani

Revni radnici Šumarije u akciji (I. RADIĆ)
Revni radnici Šumarije u akciji (I. RADIĆ)

Do kraja kolovoza ove godine Pulu je posjetilo 317.700 gostiju koji su ostvarili 1.662.429 noćenja, što predstavlja značajan rast od čak 15 posto više dolazaka i 17 posto više noćenja, istaknuto je danas prigodnim priopćenjem pristiglim iz Grada Pule.

Primjetan rast posjetitelja iz Poljske

Što se tiče zemalja odakle su gosti pristizali i dalje je uvjerljivo na vrhu Njemačka odakle je stiglo čak 32 posto više gostiju. Rasla su i tržišta u Italiji za 13 i Austriji za 10 posto, dok je ove godine primjetan rast i posjetitelja iz Poljske za 49 i Češke za 29 posto.

Posjetitelji iz Velike Britanije ostvarili su jednaki broj noćenja, no s obzirom da ove godine Outlook festival počinje u rujnu jasno je da će i na tržištu ove zemlje biti srušeni rekordi.

Gosti koji su u kolovozu stigli u Pulu ostvarili su 6 posto više noćenja što pokazuje kako rastom turističke ponude i posebno realizacijom gotovo tisuću kulturno-umjetničkih događanja, festivala i koncerata godišnje, Pula postaje mjesto na kojem se gosti zadržavaju duže vrijeme. Usporedno, Pulu je 2016. godine posjetilo 353 tisuće gostiju koji su ostvarili više od 1,8 milijuna noćenja te bi prema najavama 2017. godina mogla biti godina u kojoj će Pula po prvi put zabilježiti rekordnu brojku od 2 milijuna noćenja.

U Zračnoj luci 600 tisuća putnika

Sjajne turističke rezultate ostvarila je i Zračna luka Pula koja je ovog kolovoza zabilježila čak 141.162 putnika što predstavlja rast od 22,5 posto u odnosu na kolovoz 2016. godine. Iako su do kraja godine ostala još četiri mjeseca, Zračna luka Pula je već sada ostvarila rekordnu godinu s 457.146 putnika. Stoga je za očekivati kako će se ove godine približiti brojci od 600.000 putnika i ući među četiri najprometnije zračne luke u Hrvatskoj. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter