Njemacki turisti 50 godina vjerni Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri bracna para iz Njemacke; Helga i Claus Bösken, Ursula i Udo Lankhof, Roswitha i Hartmut Boldt te Hildegard Graf u srijedu su obilježili nesvakidašnji jubilej - 50 godina kontinuiranog dolaska u Rovinj. Mjesto slavlja bio je otok Katarina, na kojem su sada vec daleke 1962. godine prvi put ljetovali.

Zanimalo nas je što ih toliko sve ove godine privlaci u grad svete Eufemije.

"Razlog je ocit. U Rovinju nam je uvijek bilo lijepo i ugodno pa nismo imali razloga tražiti nešto drugo", veli nam gospodin Bösken te pojašnjava da je jedan prospekt koji je do njega došao sasvim slucajno bio razlog prvom dolasku.

"Supruga i ja bili smo mladi ljudi i nešto skromnijih primanja. Rovinj je na prospektu izgledao atraktivno, a, ne manje važno, i cijena ljetovanja bila je pristupacna. Sjecam se kao danas da nas je cetrnaestodnevni boravak na otoku Katarina, ukljucujuci i put, koštao 169 ondašnjih njemackih maraka. No, vrijedilo je, a da doista i mislim tako, najbolje govori cinjenica da vec punih pet desetljeca supruga i ja redovito dolazimo u Rovinj", kaže nam Claus Bösken.

Što bi promijenili da mogu bilo je drugo pitanje na koje su svi slavljenici dali istovjetan odgovor.

"Jedno i jedino - vezu s Rovinjom. Iz Duisburga, odakle smo svi, postoji samo jednom tjedno avionska veza s Pulom, a to je uistinu premalo. S druge strane, ako usporedimo to s Mallorcom, u koju takoder rado odlazimo, za tu destinaciju ima šest letova, i to ne tjedno, vec dnevno", kažu naši vjerni gosti.

Osim poboljšanja zracne veze prostora za napredovanje ima i na planu izgradnje sportske infrastrukture pa kažu da bi nam, recimo, golf i teniski tereni itekako obogatili turisticku ponudu. Voljeli bi da nam sezona traje citavu godinu jer sve preduvjete imamo - odlicnu klimu, ljubazne domacine i odlicnu gastronomiju, a oni su najbolji ambasadori Hrvatske i Rovinja u Njemackoj.

Da bi nagradili njihovu vjernost, djelatnici Maistre i gradske Turisticke zajednice pripremili su prigodne poklone i domjenak. (N. O. RADIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter