Njemački Superkup: Borussia (D) - Bayern 2:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dortmundska Borussia osvojila je njemački Superkup. Pogocima Henrika Mkhitarjana i Pierrea-Emericka Aubameyanga momčad Jürgena Kloppa nadjačala je onu Pepa Guardiole, koju je reprezentativni čuvar mreže Manuel Neuer morao spašavati pravog rezultatskog potopa. Da jedna nesreća nikad ne dolazi sama, potvrdilo se i ovom prilikom jer je Bayern, uz pretrpljeni poraz, na duže vrijeme ostao bez Javija Martineza, španjolskog braniča kojeg su nakon pola sata igre iznijeli s travnjaka i prve vijesti govore kako je "pokidao" ligamente koljena.

Obje momčadi susret su odigrale u "šarenim" sastavima jer su treneri odmarali većinu igrača koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a u takvom omjeru snaga bolje su se snašli "žuti" iz Dortmunda. Borussia je povela u 23. minuti nakon što je Mkhitaryan povukao kontru i uposlio Aubameyanga koji nije najbolje primirio njegovo dodavanje, ali lopta se ponovno odbila do armenskog reprezentativca koji je s 20 metara "probušio" Neuera. Priča je zaključena u 62. minuti nakon što je katastrofalno pogriješila obrana Bayerna, Piszczek je centrirao s lijeve strane, a Aubameyang uspio nadskočiti neopreznog Boatenga i postaviti konačnih 2:0.

Utakmica njemačkog Superkupa: Borussia (D) - Bayern 2:0 (1:0). Stadion Signal Iduna Park. Gledatelja: 80.667. Sudac: Peter Gagelmann (Njemačka). Strijelci: 1:0 Mkhitaryan (23'), 2:0 Aubameyang (62'). Žuti kartoni: Hojbjerg, Boateng, Lahm (Bayern).

BORUSSIA (D): Langerak, Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Schmelzer (od 46. Durm), Mkhitaryan, Hofmann, Aubameyang (od 63. Ramos), Kirch (od 85. Bender), Kehl, Immobile.

BAYERN: Neuer, Boateng, Martinez (od 31. Dante), Alaba, Hojbjerg (od 59. Götze), Rode, Gaudino, Bernat, Müller (od 46. Lahm), Lewandowski, Shaqiri. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter