Njemacki partner Danka Koncara u stecaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Partner Danka Koncara, njemacka tvrka SIAG Schaaf Industrie AG, s kojim je najavio veliku greenfield investiciju i ulazak u off-shore projekte i izgradnju vjetroelektrana u kvarnerskom bazenu , na svojim službenim stanicama objavila je da ce u ponedjeljak, 19. ožujka predati zahtjev za otvaranjem stecajnog postupka na lokalnom sudu u Montabauru.

I dok je Danko Koncar hrvatskoj naciji objavljivao kako s njemackim partnerom namjerava otvoriti 1.700 novih radnih mjesta na Kvarneru, njemackim medijima vec je kolala rijec bankrot koja se vezivala uz SIAG.

Potvrdilo se i predvidanje da je, nakon što je sam odustao od preuzimanja 3. maja , Danko Koncar najvjerojatnije izgubio sve šanse i za ulazak u Kraljevicu i Brodotrogir. Kako doznajemo, Vlada je sve bliže odluci da odbije i Koncarove ponude za preostala dva škvera i da za brodogradnju pronade rješenje koje nece ukljucivati tvrtku Jadranska ulaganja.

Na temu brodogradnje zasjedao je i vrh Vlade, premijer Zoran Milanovic, prvi potpredsjednik Radimir Cacic, potpredsjednik Branko Grcic i ministar financija Slavko Linic. U Vladi su nam rekli da je rijec o uobicajenom radnom sastanku i da ce ih biti još, a sami sudionici nisu bili spremni otkriti što su odlucili.

Premijer Milanovic kazao je tek da se na odluci o brodogradnji radi, a izbjegao je odgovoriti ostaje li Koncar partner za preostala dva brodogradilišta, Kraljevicu i Brodotrogir. Linic je pak porucio da nije voljan davati izjave, ali da ce javnost imati prilike cuti sve detalje kad Vlada donese konacnu odluku.

Prvi potpredsjednik Vlade Cacic otkrio je ipak da je politicka odluka o sudbini škverova vec donesena, ali na pitanje ostaje li Koncar u igri ili otpada odgovorio je da ce Vlada objaviti svoju odluku, ali da ima i plan B i C. Kakva ce biti ta odluka u Vladi službeno nitko ne želi govoriti, no od naših sugovornika doznajemo da je prica s Koncarom gotovo sigurno završena.

- Nemamo puno vremena za natezanje s Koncarom. On je svoju ozbiljnost pokazao na 3. maju. Sad bismo mi trebali cekati da on za koji mjesec kaže da ne želi ni Kraljevicu ni Brodotrogir. On je u prici o 3. maju pokazao koliko ga brodogradnja zanima.

Ocito ga je zanimalo samo zemljište, pogotovo ono u Trogiru, tvrde naši izvori u Vladi i dodaju da nitko u Banskim dvorima nece plakati za Koncarom, jer je procjena da on nikada nije ni imao ozbiljne namjere za ulaganja u brodogradnju. (J. MARIC. I. FRLAN/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter