Njemacki par piše o istarskim gradinama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Knjiga "Kanfanar in prähistorischer Zeit" (Kanfanar u prapovijesno doba) predstavljena je proteklog vikenda u prostorima Opcine Kanfanar. Autori knjige su njemacki bracni par Hans-Dieter i Elke Kaspar i predsjednik kanfanarske udruge za ocuvanje i promociju nasljeda Dvegrajci Anton Meden.

Supružnici Kaspar vec 15 godina dolaze u Istru, a vec su radili na turistickim vodicima o Istri, ali i Turskoj i Sloveniji. Sva njihova istraživanja vezana su uz prapovijest Istre s naglaskom na gradinska naselja kojih je u Istri registrirano preko 350. Iz tog su materijala izdvojili naselja u Opcini Kanfanar, gdje je i registrirano najviše prapovijesnih arheoloških nalazišta.

Bracni par smatra da bi arheologiju trebalo spojiti s turizmom te turistima predociti bogato arheološko nasljede u Istri i Hrvatskoj. Supružnici su posjetili preko 200 gradina u Istri. Knjiga je obogacena ilustracijama, crtežima i mapama, a rijec je zapravo o prvoj fazi izrade knjige koja ce obuhvatiti sva arheološka nalazišta u Istri. Ova se knjiga printa po narudžbi (Books on Demand).


Podijeli: Facebook Twiter