Njemački neurolog otkrio u mozgu centar za zlo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemački neurolog Gerhard Roth iz Bremena uvjeren je da je pronašao dio mozga koji smatra odgovornim za zlo. Znanstvenik tvrdi da se taj dio koji potiče mračni razvoj ljudskog karaktera nalazi u središnjem dijelu mozga te da se na rendgenu prikazuje kao tamna masa, piše Daily Mail.

Roth je do otkrića došao dok je za njemačku vladu poučavao osuđene nasilnike

- Ovim ljudima pokazali smo kratke filmove i pritom mjerili njihove moždane valove. Kada su se prikazivale brutalne scene, oni nisu pokazivali emocije. U dijelovima mozga odgovornima za suosjećanje i tugu ništa se nije događalo, rekao je Roth.
Proučavajući okorjele kriminalce poput ubojica i silovatelja Roth je spoznao da snimke mozga tih ljudi u donjem dijelu čeonog režnja redovno pokazuju neku manu.

Zanimljiv dio njegova istraživanja odnosi se i na proučavanje djelovanja tumora ili moždanih ozljeda na mijenjanje karaktera. Tako je upoznao neke kriminalce koji su na krivi put skrenuli tek nakon pojave tumora. Kada im je on odstranjen, prestali su se baviti kriminalnim aktivnostima.

Proučavajući prijestupnike, Roth je shvatio da postoje različiti kriminalci pa ih je podijelio u tri skupine. U prvu je ubrojio psihički zdrave pojedince koji su odrasli u okruženju koje ih je naučilo da su nasilje, krađa ili čak ubojstvo normalni.

Drugu skupinu čine mentalno poremećene osobe koje svijet shvaćaju kao prijetnju. Oni se lako mogu pretvoriti u ubojice. Adolfa Hitlera i Staljina smjestio je u zadnju, skupinu čistih psihopata. (T-portal)


Podijeli: Facebook Twiter