Njemacka povela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za prolaz u drugo kolo Svjetske skupine Davis Cupa Hrvatska mora u nedjelju uknjižiti stopostotni ucinak u dva pojedinacna meca s najboljim njemackim tenisacima. Prvi ce na teren tocno u podne izaci Marin Cilic i Philipp Kohlschreiber, a nakon njih snage ce odmjeriti Ivan Dodig i Florian Mayer. Naravno, pod uvjetom da Cilic pobijedi.

Taj imperativ uvjetovao je subotnju poraz Dodiga i Ive Karlovica u srazu s parom koji su cinili Christopher Kas i Philipp Petszchner (3:6, 6:3, 7:5, 3:6, 4:6). Poput singlova u petak, i taj mec zakljucen je nakon pet iscrpljujucih setova i puno preokreta.

- Ovo je nevjerojatno. U petak je Dodig propustio pobjedu, a sada smo opet imali sjajnu priliku. Nekoliko malih poena u petom setu otišlo je na njihovu stranu i to nas je koštalo ovoga poraza. Umjesto da nakon dva dana imamo cistih 3:0 i slavimo pobjedu, mi se moramo cupati u zadnja dva meca. Ništa još nije gotovo, uz pomoc navijaca ovo možemo okrenuti, rekao je hrvatski izbornik Goran Prpic nakon još jednog poraza u pet setova.

Kao i u prva dva meca ovog susreta, Hrvatska je izgubila prvi set bez prevelikog otpora. Buduci da su Kas i Petszchner specijalisti za parove, cinilo se da bi prica mogla brzo završiti. Medutim, Nijemci su prerano poceli razmišljati o pobjedi, a Dodig i Karlovic su sasvim solidno profunkcionirali, iako im je ovo bio tek drugi zajednicki mec u paru. Uslijedio je preokret i hrvatsko vodstvo 2:1 u setovima, koje je svima u Dvorani 2 zamirisalo na pobjedu. Na žalost brojnih navijaca, hrvatski tenisaci napravili su dvije kardinalne pogreške u najgorem mogucem trenutku.


Podijeli: Facebook Twiter