Njemačka policija pretresla nekoliko stanova islamista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je u Duesseldorfu i Schwelmu na zapadu Njemačke u četvrtak ujutro izvršila pretrese u nekoliko stanova koji pripadaju pripadnicima islamističke scene, priopćilo je Državno odvjetništvo, dok se istodobno pokrajinski ministri policije sastaju na redovitom sastanku da bi razmotrili probleme vezane uz izbjegličku krizu.

- Pretresi nisu direktno povezani s terorističkim napadima u Parizu, rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva u Berlinu Mertin Steiner na upit agencije dpa.

Pretres je izvršen nakon što su četvorica vlastima već poznatih islamista pokušala u Berlinu na crnom tržištu nabaviti krivotvorene francuske putovnice. Sve četiri osobe su tijekom pretresa i privedene.

Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija Ralf Jaeger rekao je s tim u vezi, uoči početka konferencije ministara unutarnjih poslova saveznih pokrajina u Koblenzu, da postoje "snažne indicije" koje su urodile današnjom akcijom.

Pokrajinski ministri u četvrtak, na svojoj redovitoj dvodnevnoj konferenciji u Koblenzu, razmatraju problematiku izbjegličke krize i pojačane opasnosti od terorističkih napada. Tijekom konferencije će biti tematizirano i pitanje krivotvorenih putovnica izbjeglica koji dolaze iz Sirije.

- Postoji osnovana sumnja da su u optjecaju krivotvorene sirijske putovnice, rekao je voditelj konferencije Roger Lewentz.

Ministri unutarnjih poslova raspravljaju i o tomu kako kadrovski pojačati Savezni ured za migracije i izbjeglice koji ne uspijeva obraditi ogroman broj zahtjeva za azilom. Isto tako će biti i riječi o pojačanom vraćanju izbjeglica iz Afganistana. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter