Njemačka invazija na London uoči finala LP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čin se da se najgora noćna mora Engleza ipak ostvarila: Nijemci su osvojili London. No, ovoga puta su miroljubivi, raspjevani i, što je za englesku ekonomiju vrlo važno, rastrošni.

Premda je London tijekom cijele godine iznimno popularna turistička destinacija, što i potvrđuje podatak od 14 milijuna turista prošle godine, gotovo je nevjerojatno kako se njemački govori na svakom koraku. London je barem na jedan dan postao glavni grad Njemačke. Iako su Bayern i Borussia za večerašnje finale Lige prvaka dobili po 29.000 ulaznica, procjenjuje se kako je u London samo zbog utakmice doputovalo više od 150.000 Nijemaca. I to svim mogućim prijevoznim sredstvima, od automobila i autobuisa, do vlakova i zrakoplova.

"Čini mi se da se cijeli Dortmund preselio u London. Svi moji sugrađani žele biti ovdje, na ovaj poseban dan," kazao nam je 35-godišnji Jonas. Za ulaznice se nudi pravo bogatstvo. Cijene na crnom tržištu premašile su iznos od 1.000 eura, a za pojedina mjesta na stadionu traži se i po 5.000 eura. Mediji su upozorili navijače da se ne upuštaju u "šverc" ulaznica jer je policija pripremila niz agenata u civilu.

Njemačka fešta započela je sinoć kada je u središtu Londona bilo gotovo nemoguće naći mjesto u nekom pubova. Zabava se nastavila po noćnim klubovima, a danas i po ulicama grada. Danas se dogodila i zračna invazija. Zrakoplovne kompanije su uvele niz dodatnih letova, a samo je Ryanair imao 19 dodatnih letova.

"Spremni smo na invaziju. Na Stansted slijeću zrakoplovi iz 13 njemačkih gradova, no dobro smo se pripremili," poručili iz zrakoplovne luke. Premda je veliki broj navijača Bayerna i Borussije doputovao na Otok bez ulaznica, gradske vlasti Londona nisu organizirale gledanje finala na velikim video-zidovima zbog straha od mogućih izgreda. Policija je dodatno na oprezu zbog "ljubavi" koja već godinama vlada između engleskih i njemačkih huligana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter