Njegovati tradiciju, prijateljstvo i suradnju

Živopisni nastup Makedonskog kulturnog društva "Sv. Kiril i Metodij" (M. ANGELINI)
Živopisni nastup Makedonskog kulturnog društva "Sv. Kiril i Metodij" (M. ANGELINI)

Prva smotra folklora i glazbe nacionalnih manjina koje žive u Istri, održana u petak navečer u hotelu Pula, privukla je brojne sudionike, goste i uzvanike iz cijele Istarske županije.

Ovu manifestaciju organizirao je KUD "Bosna" Istarske županije, s nadom da ovakva okupljanja postanu tradicionalna. Svojim nastupom manifestaciju su otvorili upravo domaćini, uz koreografiju "Sarajevske gradske igre", a plesom uz tradicionalne skladbe predstavili su se izvođači svih generacija, praćeni toplim pljeskom brojne publike. 

U bogatom i zanimljivom programu pjesmom i plesom predstavili su se i Makedonsko kulturno društvo "Sv. Kiril i Metodij" iz Pule, zatim KUD "Rakalj", Zajednica Talijana "Fulvio Tomizza" iz Umaga, KUD "Đulistan" iz Labina, Udruga Roma Istre iz Pule, Klub Srba Istarske županije, KUD "Kršanski ljiljani" iz Kršana, pulski KUD-SAC "Lino Mariani", Zajednica Crnogoraca i prijatelja Crne Gore iz Pule, BKUD "Vodnjan", Hor "Kalb" medžlis islamske zajednice iz Pule te izvođač sevdalinki Fadil Gračić. Predstavnici društava nakon nastupa nagrađeni su zahvalnicama domaćina. (P. LUKEŽ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter