Nizozemski diplomat napadnut u Moskvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nizozemskog diplomata, drugog čovjeka nizozemskog veleposlanstva u Moskvi, napali su u njegovu domu usred ruskog glavnog grada nepoznate osobe koje su napisale LGBT na ogledalo prije nego su pobjegle, izvijestile su ruske vlasti i mediji.

Onnu Elderenboschu pristupila su ispred njegova doma dva muškarca predstavivši se kao električari te potom silom ušli u stan i napali ga, javljaju ruski mediji. Dvojica napadača ispreturala su stan i napisala na zidu LGBT (skupna oznaka za lezbijke, homoseksualce, biseksualce i transseksualne osobe) prije nego su pobjegli ne odnijevši nijedan vrijedan predmet, ističe agencija Inerfax navodeći policijski izvor.

Elderenbosch (60) nije zatražio medicinsku pomoć nakon napada. Nizozemski ministar vanjskih poslova Frans Timmermans potvrdio je napad na Facebook stranici, spomenuvši da su Elderenboscha napala dva neznanca. Dodao je da je nazvao diplomata "koji se dobro osjeća".

Do napada je došlo u vrijeme napetosti između Rusije i Nizozemske nakon privođenja ruskog diplomata na službi u Den Haagu, kojeg je policija zadržala nekoliko sati nakon dojave građana o njegovu neprikladnom ponašanju. Nizozemska se potom ispričala Rusiji. Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima diplomati imaju osiguran imunitet. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter