Nizozemci u Istri snimaju film o tartufima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tko kaže da inozemne produkcijske kuce, scenaristi i redatelji, ne snimaju ništa po Lijepoj našoj? Da je Hrvatska europskim filmašima još uvijek zanimljiva, potvrduje se i ovih dana dok nizozemske produkcijske kuce IDTV Film i De Productie, uz lokalnu produkcijsku podršku tvrtke Spiritus Movens iz Zagreba, na razlicitim lokacijama u Hrvatskoj snimaju dugometražni igrani film "Nick" redatelja Fowa Pynga Hua.

Cini se da je redatelju posebno zanimljiv gorski kraj Lijepe naše pa su se tako prošlog tjedna snimale scene u šumi Nacionalnog parka Risnjak te u rezervatu jelena lovackog društva u Delnicama, dok je ovoga tjedna na rasporedu snimanje u Samoboru, Bregani, Fužinama te na više lokaliteta po Istri.



"Nick" je art film ceste cija se radnja dogada dijelom u Nizozemskoj, a dijelom na putovanju od Nizozemske do Hrvatske. Glavni lik filma je Nick, mladi nizozemski kuhar, koji nagovori kolegicu Kristinu, porijeklom iz Hrvatske, da otputuje s njim u rodne krajeve i pokaže mu kako se traže tartufi.

U potrazi za tartufima Nick pokušava pronaci i sebe samog. Nicka igra nizozemski glumac Merijn de Jong, njegovu suputnicu glumi mlada bosanska glumica Luna Mijovic znana i po velikoj ulozi u filmu "Grbavica" Jasmile Žbanic, dok hrvatske glumacke snage predstavlja Nera Stipicevic.


Podijeli: Facebook Twiter