Niže cijene za sate rada dovode autostruku na rub opstojnosti

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Pula i Obrtničke komore Istarske županije u petak je u Puli, na zahtjev sekcije autostruke organiziran sastanak čija je osnovna tema bila problematika poslovanja te djelatnosti nakon sniženja cijena sata rada od strane osiguravajućih društava. Na inicijativu Vedrana Šćulca, predsjednika autosekcije unutar OK i Lea Faragune, predsjednika iste sekcije ali na razini poduzeća odnosno HGK, zatražena je pomoć strukovnih organizacija kako bi se promijenilo postojeće stanje, a sve s ciljem zadržavanja kvalitete usluge i nadasve zaštite potrošača.

Kako su nam istaknuli Šćulac i Faraguna, samovoljno smanjenje cijene sata rada od strane osiguravajućih društava autostruku dovodi na rub opstojnosti tako da nisu isključene redukcije po pitanju broja zaposlenih pa čak i gašenje djelatnosti. Istovremeno takva situacija pogoduje bujanju "crnog tržišta" koje donosi najmanje dvije velike nepravilnosti – izbjegavanje plaćanja poreza ali i nekvalitetu rada. Šćulac i Faraguna kao i njihovi kolege Arsen Bulić iz Svete Katarine te Igor Soldatić iz Karojbe koji su također prisustvovali sastanku, svi će se nagomilani problemi slomiti na leđima korisnika usluga koji će dobiti uslugu znatno smanjene kvalitete, a mogu se očekivati i nemali problemi kad je sigurnost prometa u pitanju.

Domaćini sastanka, tajnici HGK i OK Denis Hrelja i Eros Sorić su prihvatili poruku odaslanu od strane autostruke koja djeluje unutar njihovih organizacija te su obećali pružiti adekvatnu pomoć. Očekuje se stoga, što je moguće prije, sastanak s vodećim ljudima Hrvatskog ureda za osiguranje te nadležnih ministarstava, a kako saznajemo s inicijativom pokrenutom od strane istarskih gospodarstvenika, poduzeća i obrtnika unutar autostruke, slaže se i većina njihovih kolega iz
svih ostalih hrvatskih županija. (E. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter