Niže cijene taksija privukle gradane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije 20 dana na pulske je ulice izašao Taxi Cammeo, koji je mnoge gradane zaintrigirao niskim cijenama. Taxi Cammeo kroz prva dva mjeseca gradane vozi po promotivnoj cijeni od 15 kuna unutar prvih pet kilometara, što se ocito cijeni jer su vozila Cammea s putnicima primjetna na svakom koraku. Koliko se, pak, Cammeu isplati tako niska cijena, drugo je pitanje.

- Još uvijek nismo zadovoljni financijskim pokazateljima, taksi usluga sporo ulazi u naviku. Medutim, imamo veliko povjerenje gradana. Svi nam govore da smo odavno trebali doci u Pulu. Trenutno nam je cijena od centra do zracne luke izmedu 20 i 25 kuna, ovisno iz kojeg se dijela centra grada krece. Opcenito, intencija mi je da naše vožnje budu za deset kuna niže od ostale konkurencije, govori Kosta Minovski, vlasnik Cammeo Grupe, koji posljednjih dana boravi u Puli kako bi vodenje pulske podružnice povjerio domacim snagama.

Minovski najavljuje da ce od Uskrsa, ili možda 1. svibnja, cijene vožnje iznositi 20 kuna za start, u što ce biti ukljucena vožnja u prvih pet kilometara, a pet kuna koštat ce svaki daljnji kilometar. Za dionice izvan granica Pule cijena ovisi o direktnom dogovoru s vozacem. Prtljaga se ne naplacuje, niti cekanje, a ne postoji ni posebna skuplja tarifa za nocnu vožnju.

Važno je medutim napomenuti da 15 kuna iznosi svaki izlazak putnika iz vozila, odnosno ukoliko ih je troje na istoj relaciji unutar pet kilometara, ako netko izade ranije platit ce 15 kuna, kao i onaj koji zadnji izade.

Na zamjerke da su u Puli dobili "svega" osam dozvola za taksiranje, a od prvog dana na ulicama rade s 15 vozila, Minovski istice da je Cammeo vec dobio dozvole u Opcini Barban, a uskoro ih ocekuje i u Ližnjanu i Vodnjanu te racuna da ce može taksirati na svim tim podrucjima.

Kako bismo saznali koliko je Cammeo preuzeo taksi prometa po Puli, porazgovarali smo sa "starim" pulskim taksistima.

- Ništa nama nije Cammeo uzeo, imamo isti promet kao i ranije. Putnici koje Cammeo vozi po promotivnoj cijeni od 15 kuna nama nisu oduzeti jer se ti gradani prije nisu vozili taksijima, kaže Marino Krizman, predsjednik Ceha taksista.

Predsjednik Ceha pulskih taksista potvrdio je da su "stari" taksisti korigirali cijene nakon odluke gradonacelnika o maksimalnoj cijeni vožnje. Tako su spustili prijašnje cijene na startninu (ne ukljucuje kilometre) od 15 kuna, te cijenu svakog kilometra od sedam kuna, dok je cekanje 50, a prtljaga pet kuna. Krizman istice da se s cijenama nižih od toga ekonomski ne isplati raditi. (Goran ROJNIC).

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter