Niže cijene parkinga uz gradske plaže

Dobitnici priznanja za dugogodišnji rad i afirmaciju udruge iznajmljivača
Dobitnici priznanja za dugogodišnji rad i afirmaciju udruge iznajmljivača

Krajem minulog tjedna održana je redovna godišnja skupština Udruge privatnih iznajmljivača Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle. Udruga je u prošloj godini "narasla" na 400 članova, što je polovica svih iznajmljivača u Umagu.

- Uz obnovu postojećih ugovora s trgovačkim i osiguravajućim kućama, sklopili smo i novi, a vezano na obvezu izrade energetskog certifikata. Ugovor je sklopljen s biroom Alida iz Rijeke, podružnicom u Puli. Članovima udruge su ove godine dijeljene vrećice sa znakovljem udruge, a sukladno novom imenu udruge i usklađeno sa znakovljem ovog turističkog klastera, veli predsjednica udruge - klastera Dragica Lukin.

S Gradom Umagom postigli su dogovor u snižavanju cijena parkinga kod gradskih plaža za njihove goste, a radi se i na pojednostavljenju postojećeg sustava plaćanja tih parkinga. Klaster ove Turističke zajednice ušao je u pilot-projekt "Hrvatska 365", pod oznakom PPS (prije i post sezona), što obilježava promociju punjenja kapaciteta cijelu godinu, a ne samo u špici ljetne sezone. Zajedno s udrugom Battana kreću u realizaciju projekta autohtone lađice s ovoga područja - battane kao suvenira.

- Moramo se pohvaliti da smo proteklu godinu završili u pozitivi, a nešto sredstava je preneseno i u ovu godinu, kazala je Lukin.

Priznanje za dugogodišnji rad i afirmaciju udruge iznajmljivača dobili su Livio Momić, Albina Penko, Ljiljana Bošnja i Elda Zlatar, a posebno priznanje za dugogodišnji rad i afirmaciju iznajmljivača dobio je Boris Brajković. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter