Niz talibanskih napada na Kandahar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talibanski pobunjenici, medu kojima šest bombaša samoubojica, napali su u subotu u Kandaharu na jugu Afganistana niz vladinih objekata i izazvali sukobe u kojima su ranjene najmanje 24 osobe.

Napadi, koji se cine koordiniranima, poceli su eksplozijom u blizini kompleksa zgrada pokrajinskog guvernera u središtu grada a nekoliko drugih eksplozija kasnije je odjeknulo na drugim podrucjima.

Nakon prve ekplozije došlo je do oružanog sukoba a Reuetsov svjedok je rekao da može vidjeti osobe kako iz peterokatnog tržnog centra pucaju prema guvernerovom kompleksu odakle su vladine snage uzvratile paljbu.

"Talibani napadaju guvernerov kompleks a borbe još traju", rekao je agenciji iz dobro cuvanog kompleksa Zalamy Ayoubi, glasnogovornik kandaharskog guvernera Tooryalaija Wese.

Ayoubi je rekao da je šest bombaša samoubojica detoniralo svoj eksploziv kod nekoliko vladinih objekata po gradu, ukljucujuci i kompleks koji pripada obavještajnoj službi, bazu stranih specijalnih snaga i nadzorne toce afganistanske policije.

Borbe izmedu militanata i snaga sigurnosti još uvijek traju na najmanje tri lokacije, rekao je Ayoubi, a do sada su ranjene 24 osobe od kojih su šestorica policajci a ostali civili.

Nakon prve eksplozije mogao se vidjeti crni dim kako se diže iz guvernerovog komplkesa. Ayoubi je rekao da je guverner unutra i da nije ozlijeden.


Podijeli: Facebook Twiter