Niz simpatičnih dosjetki

Iz predstave "Mačak u čizmama" Teatra Naranča (N. LAZAR25.03.2917. - teatar naranca, premijera, predstava,Snimio Neven LAZAREVIC
Iz predstave "Mačak u čizmama" Teatra Naranča (N. LAZAR25.03.2917. - teatar naranca, premijera, predstava,Snimio Neven LAZAREVIC

Iz Teatra Naranča već su naviknuli gledatelje na razigrane, vesele, šarene i vedre predstave. Tako je bilo i ovoga puta, s najnovijom predstavom "Mačak u čizmama" koja je premijerno izvedena u subotu, a dva dana ranije i za organizirane skupine pulskih vrtića i škola.

Felix je ulični mačak koji voli glazbu i ima jednu veliku želju – opravdati ime svog praprapra djeda, poznatog Mačka u čizmama. Jedina mu je prepreka na tom putu što nema priliku to učiniti. No, sve će se promijeniti kada Felix dobije dom i vlasnika – dječaka Karla.

Tu se Karlova i Felixova životna bajka isprepliću, jer Karlo je zaljubljen u Karlu, ali nema hrabrosti priznati joj svoju ljubav, a to je problem kao stvoren za našeg junaka Felixa. Felix uz pomoć vrlo simpatične spletke spaja Karla i Karlu i time postaje poput svog praprapra djeda. No, tu nije kraj sreći simpatičnog mačka Felixa, jer i on upoznaje svoju ljubav – Karlinu mačku Roxy.

To bi ukratko bio sažetak ove predstave, dijelom lutkarske u igranoj formi gdje je simpatične i vedre lutke kreirala Marina Štembergar. Uz zanimljivu, veselu i poletnu glazbu čiji je autor Branko Radić, sjajno su se uklopili vedri i lako pamtljivi stihovi Luke Juričića, koji se, kao i uvijek u predstavama ovoga Teatra, referiraju i na činjenice iz svakodnevice na ležeran način. Dakako, didaktička je komponenta cijelo vrijeme prisutna, a nikada nije isforsirana niti nametnuta, ali uvijek prisutna.

U predstavi je bilo i vrlo simpatičnih dosjetki, poput trenutka kada se Mačak videopozivom s laptopa spaja s poznatim mačkom iz svijeta sedme umjetnosti da nauči Karla glumiti, a djeca su uživala u duhovitim replikama, simpatičnim anegdotama i priči s dakako sretnim završetkom.

Glume: Maja Lučić, Mirna Ostrošić, Katja Rabar, Šime Rabar, Erik Vido, Leon Kapeloto, Gea Galo i Alessia Vodopia, a za režiju je bio zadužen Majkl Mikolić. Dizajn rasvjete potpisali su Toni Modrušan i Udruga Sonitus. Dječje reakcije, smijeh, veselje i aplauzi na otvorenoj sceni bila su najbolja nagrada glumcima. (V. BEGIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter