Niz radionica za roditelje i djecu

Ilustracija iz arhive (J. PREKALJ)
Ilustracija iz arhive (J. PREKALJ)

Tijekom rujna u Obiteljskom centru Istarske županije na pulskom Vidikovcu (zgrada Vodotornja) nastavit će se provoditi obiteljsko savjetovalište i to individualno, partnersko i obiteljsko, svakodnevno od 8 do 16 sati, utorkom do 19 sati, uz preporuku prethodne najave na telefon 391-425. Na isti broj telefona može se najaviti i u Logopedsko savjetovalište svakog utorka od 15 do 19 sati.

U rujnu će se svakog utorka i četvrtka održavati kreativne radionice za djecu i roditelje zajedno, u sklopu Programa Junior plus i to u prostoru Udruge Art studio iz Pule.

Klub roditelja nastavljat će se održavati u prostoru Obiteljskog centra i to od 3. rujna u 17 sati i to za roditelje koji su sudjelovali u radionicama programa "Odgoj s osmjehom". Aktivnost koordinira Jelena Pereša, djelatnica Obiteljskog centra.

Nastavlja se i radionica za buduće roditelje u sklopu programa "Nova beba", a na temu "Psihološka priprema i pravna zaštita". Radionica će se održavati i nadalje trećeg četvrtka u mjesecu, počevši od 19. rujna u vremenu od 17 do 19 sati.

U programu "Baby Fitness" završna osnažujuća radionica za polaznike prvog i drugog ciklusa održat će se 10. rujna u 17.30 sati.

Početak novog ciklusa bit će u petak 16. rujna u 17 sati. U tijeku su prijave za novu grupu roditelja na broj telefona 391-425.

Još jedan UNICEF-ov program "Rastimo zajedno" koji se sastoji od 11 radionica ima za cilj omogućiti roditeljima usvajanje novih znanja i vještina da bi razvijali potencijale svoje djece. Početak novog ciklusa najavljen je za ponedjeljak 26. rujna u 17 sati, a u tijeku su prijave.

Program "Odgoj s osmijehom" obuhvaća osam radionica za roditelje djece predškolskog uzrasta čiji je cilj podizanje roditeljskih kompetencija, a u tijeku su pripreme za početak trećeg ovogodišnjeg ciklusa radionica u Dječjem vrtiću Val - Valbandon u Općini Fažana. 

Program "I mama i tata?" obuhvaća također osam radionica za roditelje iz jednoroditeljskih obitelji, koji žive sa svojom djecom. Više informacija o programima i aktivnostima dostupno je i na internetskoj stranici www.ociz.hr. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter