Nives Celzijus uručen Kiklop

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

- Zahvaljujem se Sajmu knjiga u Istri što je organizirao ovako krasno događanje i zaista sam počašćena što sam jedina dobitnica Kiklopa koja ima vlastitu dodjelu. Zahvaljujem i Magdaleni Vodopiji i žao mi je što mi ona osobno nije uručila nagradu jer mislim da smo si na kraju mogle stisnuti ruke i poljubiti se. Ona mi je ipak omogućila, kroz neki svoj način, da moja "Gola istina" uđe u povijest, kazala je Nives Celzijus na današnjoj svečanoj dodjeli knjižne nagrade Kiklop za Hit godine 2008. za knjigu "Gola istina" koju joj je u pulskom Domu hrvatskih branitelja u ime Sa(n)jma knjige u Istri uručio Zoran Simić, direktor marketinga VBZ-a i dugogodišnji suradnik Sajma.

Celzijus se zahvalila obitelji, prijateljima, odvjetniku Srđanu Simiću, izdavačkoj kući Premier Media i uredniku knjige Vedranu Strukaru, svim medijima koji su joj sve te godine davali podršku te Općinskom i Županijskom sudu u Puli.

Sve medije koji su pratili slučaj "Kiklop" pozdravio je i urednik knjige Vedran Strukar koji je ispravio voditelja ceremonije Branimira Pofuka i kazao da Kiklop Nives Celzijus nije dodijeljen zbog sudske presude, već zbog toga što je "Gola istina" uistinu najprodavanija hrvatska knjiga svih vremena.

- Zahvaljujem i direktorici sajma Magdaleni Vodopiji koja je imala dovoljno razuma i poštenja i na kraju dokazala da je dama te je našoj pobjednici omogućila da primi nagradu, kazao je Strukar.

Atmosfera u Domu hrvatskih branitelja bila je uzavrela još prije dolaska Nives Celzijus, koju su dočekali brojni predstavnici medija, ali i obični građani koji su počeli negodovati kad su doznali da dodjela neće biti otvorena za javnost. No, nakon Strukarovog inzistiranja mnogi su građani uspjeli ući i podržati autoricu. Nives Celzijus je na dodjelu došla odjevena u zlatnu minicu dubokog dekoltea i bila je vidljivo uzbuđena.

Nakon dodjele Kiklopa  u izjavama za medije istaknula je da je tijekom pet godina spora bilo trenutaka kada je htjela odustati od svega te da joj se zahvaljujući ljudima iz Premier medije koji su joj sugerirali da bude uporna i hrabra to u konačnici isplatilo.

- Uzbuđena sam, nisam spavala cijelu noć, a bilo je i suza, kazala je Nives Celzijus i dodala da upravo dovršava "Golu istinu 2" koja će biti objavljena na proljeće.

Za kraj je Nives je zaplesala uz pratnju romskog Skandal banda čime je u veselom i ležernom tonu napokon završila petogodišnja "Kiklop saga" koja je počela 2008. godine kada je Sajam knjige u Istri osporio kriterije agencije Puls koja je provodila anketu u kategoriji Hit godine i nije dodijelio Kiklopa Nives Celzijsu za "Golu istinu". (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter