Nives Celzijus se Kiklop mora svečano uručiti u DHB-u

Nives Celzijus (arhiva GI)
Nives Celzijus (arhiva GI)

Općinski sud u Puli, u prvostupanjskom rješenju o ovrsi od 6. prosinca ove godine, udruzi Sa(n)jam knjige nalaže da održi dodjelu nagrade Kiklop u kategoriji "Hit godine" za 2008. u Domu hrvatskih branitelja na kojoj će autorici knjige "Gola istina" Nives Celzijus i izdavaču knjige Premier Media dodijeliti i ravnopravno uručiti skulpturu "Kiklop" i diplomu koja potvrđuje dobitnika nagrade za određenu kategoriju.

Ukoliko Sa(n)jam knjige ne izvrši tu obvezu u roku od osam dana kaznit će se novčanom kaznom od 50.000 tisuća kuna, a odgovorna osoba Magdalena Obradović-Vodopija s 5.000 kuna. Troškovi ovršnog postupka iznose 1.400 kuna. Na ovo prvostupanjsko rješenje o ovrsi dopuštena je žalba u roku od osam dana od primitka pismenog otpravka, a žalba se podnosi u tri primjerka Općinskom sudu. O žalbi odlučuje Županijski sud u Puli, navodi se u rješenju.

Sudsko-medijska trakavica oko nedodjele Kiklopa za hit godine Nives Celzijus traje još od 2008., a u pravomoćnoj srpanjskoj presudi Županijskog suda nije bio detaljno razrađen način dodjele nagrade. Stoga je Udruga Sa(n)jam knjige Celzijus i izdavačkoj kući nagradu poslala poštom, ali je oni nisu na taj način željeli preuzeti.

- Nas odvjetnik nije kontaktirao. Nemamo što reći, izjavila nam je danas Iris Mošnja u ime Udruge Sa(n)jam knjige. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)

OPŠIRNIJE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter