Nitko nije primijetio leš 20 godina?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U kamenjaru, stotinjak metara od obale, u blizini uvale Vela Jana izmedu Pinezica i Glavotoka na otoku Krku, pronaden je ljudski kostur.

Na mjestu pronalaska ljudskih ostataka djelatnici PU primorsko-goranske obavili su ocevid, a prisustvovao mu je vještak sudske medicine. O svemu je izviješcena i sutkinja Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc koja je naložila da se kostur preveze u Zavod za sudsku medicinu u Rijeci kako bi se utvrdila starost, identitet pokojnika, ali i razjasnile okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

Iskusni kriminalisti su vec nakon što je kostur pronaden iskljucili mogucnost da je u pozadini slucaja kazneno djelo. Neslužbeni izvori navode da nije iskljucena mogucnost da bi se moglo raditi o kosturu 69-godišnjeg muškarca koji je u tom kraju nestao prije cak dvadesetak godina!

Naime, sada vec davne 1989. godine tamo je nestao muškarac koji je na otok Krk došao k sinu, a prije toga lijecio se u bolnici u Zagrebu.

Potvrde li se te price što su se proširile nakon pronalaska kostura, nevjerojatna je cinjenica da je kostur toliko godina ostao nezamijecen. U uvalu svakog ljeta dolazi dosta brodica, te iako se radi o nepristupacnom terenu, cudi da nikada nitko nije šecuci kopnom i razgledavajuci krajolik ipak naišao na njega.

- Obavljen je pregled posmrtnih ostataka, rijec je o muškoj osobi starosti izmedu 65 i 75 godina u trenutku smrti. Smrt je nastupila prije više od deset godina. Pregledom kostiju nisu utvrdeni nikakvi tragovi nasilja, mehanickih ozljeda niti patoloških procesa.

S ostataka je uzet uzorak za postupak DNK analize te se nastavlja daljnje kriminalisticko istraživanje i utvrdivanje identiteta pokojnika, priopcio je glasnogovornik PU primorsko-goranske Tomislav Veršic.


Podijeli: Facebook Twiter