Nitko nece zgradu rovinjske Mirna trgovine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nije uspjela ni treca prodaja nekadašnje upravne zgrade rovinjske Mirna trgovine. Na usmenoj javnoj dražbi, održanoj u Trgovackom sudu u Pazinu, nije se pojavio nitko zainteresiran za kupnju atraktivne zgrade u Vijencu brace Lorenzetto iznad uvale Valdibora, u neposrednoj blizini mora. Stecajnoj upraviteljici Ljiljani Blagojevic i Trgovackom sudu preostaje objavljivanje sljedece dražbe, vjerojatno krajem mjeseca.

- Prije i nakon objavljivanja dražbe javljali su nam se zainteresirani za kupnju zgrade. Prilike su medutim takve da se danas teško dolazi do novca. Potencijalni kupci su pokušali dobiti kredite za kupnju, ali ocito nisu uspjeli pa nam predstoji nova dražba, kaže Blagojevic.

Zgrada ima 278 kvadrata korisne površine, od cega 184 pripada Mirna trgovini, nekad najvecoj hrvatskoj tvrtki za promet ribom, sa 150 zaposlenih. Na posljednjoj dražbi cijena je s 2,2 milijuna kuna smanjena na 2,1 milijun. Za dvorište i okucnicu zatraženo je 250 tisuca kuna. Blagojevic kaže da ce se nova cijena formirati u dogovoru s Trgovackim sudom i stecajnim vjerovnicima pa ce se sniziti za 5 do 10 posto.

Prodajom zgrade trebali bi se namiriti posljednji vjerovnici Mirna trgovine - jedan bivši zaposlenik, OTP banka, koja na zgradu ima i hipoteku, te Gradine invest, tvrtka koja je takoder završila u stecaju. Blagojevic kaže da ce nakon prodaje trebati riješiti još jedan imovinskopravni problem s nekadašnjom poslovnicom Mirna trgovine u Karlovcu pa ce potom stecaj biti okoncan.

Upravna zgrada je posljednji dio njene imovine. Trokatni objekt izgraden je izmedu dva svjetska rata, ali je još u dobrom stanju. Mirna ga je naslijedila od svoje prethodnice Ampelee. U prizemlju je bila nekadašnja tvornicka ambulanta, a na katovima su bila dva stana, koje je Mirna trgovina pretvorila u prostorije Uprave.


Podijeli: Facebook Twiter