Nitko ne želi pokopati Tamerlana Carnajeva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otkad je prošli tjedan ujak Tamerlana Carnajeva pristao preuzeti tijelo Tamerlana Carnajeva, osumnjičenog za napad u Bostonu, ono se i dalje nalazi u mrtvačnici jer ga uprava nijednoga groblja u državi Massachusetts ne pristaje pokopati, a vlasti se ne žele miješati u njihovu odluku. Uprava grada Cambridgea nadomak Bostonu, u kojemu je proteklih desetak godina Carnajev živio, jasno je odgovorila: Ni u kojem slučaju.

Napori lokalnog stanovništva da ponovno nakon napada počnu živjeti uobičajenim načinom života bili bi ometeni prosvjedima i najezdom novinarima koji bi željeli pratiti njegov pokop, objasnio je dužnosnik gradske uprave Robert Healy. Guverner Massachusettsa Deval Patrick novinarima je u ponedjeljak rekao kako Carnajevljev pogreb nije državno pitanje već stvar njegove obitelji, a ona ima razne mogućnosti.

Supruga Tamerlana Carnajeva, Katherine Russel, prošli je tjedan rekla da će odluku o njegovu pokopu prepustiti čečenskoj strani obitelji, zbog čega je brigu o tome preuzeo njegov ujak Ruslan Carni koji živi blizu Washingtona. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter