Nitko ne hoda bolje od nje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Supermodel Naomi Campbell ovih je dana prošetala modnom pistom na Tjednu mode u Londonu i pokazala da je samo starija i iskusnija, ali to nije utjecalo na njezine kvalitete supermodela.

Izgledala je jednako dobro kao njezine mnogo mlade kolegice, iako je na modnim pistama vec 20 godina. Danas 39-godišnja Naomi ostavila je bez daha publiku u svim modelima, a posebice u kupacem kostimu na jednu naramenicu koji joj je savršeno stajao. Naime, ovakvo održavanje vrhunske forme nije uspjelo svim supermodelima njezine generacije. To se sjajno vidjelo kad su se nakon revije zajedno slikale zanosna Naomi i ostarjela i porocima nagrižena Kate Moss. Naomi rijetko nosi revije u posljednje vrijeme, a ovom je prilikom nastupila na reviji modne kuce Issa.

"Modele možete retuširati u casopisima, ali na modnoj se pisti pokazuju u stvarnom svjetlu", kaže jedan gost iz publike s te revije i dodaje: "Naomi je izgledala nevjerojatno, kao da uopce nije ostarjela."



Naime, na londonskom Tjednu mode nije bilo supermodela, a mediji su se raspisali o "galopirajucem trendu izumiranja supermodela kao vrste". Naime, britanski modni kreatori radije angažiraju Peaches Geldof i natjecateljicu Big Brothera Lisu Wallace uz argument kako žele da njihove modele nose "stvarne žene". Naomi je na reviji Isse, osim spomenutog, pokazala i komplet koji su cinili cvjetna haljina, kupaci kostim i šešir, te dugacku vecernju haljinu. Liniju Issa je 2001. pokrenula dizajnerica Daniella Helayel, koja je na kraju revije prošetala pistom zajedno s Naomi. "Naomi je uragan, nitko ne hoda pistom bolje od nje. Svaki put kad se pojavi na modnoj pisti, publika zaplješce i glasno odobrava! Jako sam sretna što je pristala nositi tri modela, jer ona nosi samo ono što joj se svidi. Ona je top-model za kupace kostime i izgleda bolje nego bilo koja 21-godišnja manekenka koju poznajem", ispricala je kreatorica nakon svoje revije. Issa je poznat po prakticnim, ali stiliziranim krojevima koji privlace brojne slavne dame, primjerice Gwen Stefani, Madonnu i englesku kraljicu.

Naomi je i ovaj put komentirala kako je svijet mode i dalje dominantno bijel, odnosno da ima premalo crnih modela. "Kad sam se ja pojavila, imala sam srecu što su moje kolegice Linda Evangelista i Christy Turlington govorile dizajnerima da nece nastupiti u njihovim revijama ako ne angažiraju i mene. Na francuski sam "Vogue" stigla samo zato što je Yves Saint Laurent nazvao uredništvo i zaprijetio im da ce povuci sve svoje reklamne oglase ako me ne stave na naslovnicu", tvrdi Naomi.


Podijeli: Facebook Twiter