Nisu pronađeni ostaci o kojima javljaju Kinezi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australske vlasti objavile su u ponedjeljak da ni američki zrakoplov P-8 Posejdon, najnapredniji pomorski patrolni zrakoplov na svijetu, nije uspio pronaći predmete koje je ranije uočio kineski zrakoplov koji sudjeluje u potrazi za nestalim malezijskim Boeingom 777.

"P-8 Poseidon američke mornarice imao je zadatak istražiti predmete o kojima je izvijestio kineski zrakoplov dok je letio na visini oko 10.000 metara", rekla je glasnogovornica Australske uprave za sigurnost na moru (AMSA). "Kineski zrakoplov je opazio neke predmete u moru dok se vraćao sa patroliranja u Perth. Izračunali smo poziciju na kojoj bi se mogli nalaziti ali P-8 ih nije uspio ponovno uočiti", pojasnila je.

Kineski Iljušin Il-76 otkrio je objekte koji su ocijenjeni "sumnjivima" u južnome dijelu Indijskog oceana. Kinesko ministarstvo vanjskih poslova naknadno je objavilo da ne može potvrditi da su ti predmeti povezani s nestalim malezijskim zrakoplovom. Boeing 777 na letu MH370 između Kuala Lumpura i Pekinga nestao je 8. ožujka s 239 putnika od kojih su dvije trećine bili Kinezi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter