Nisu pronadena tijela Tolica i Ajdarija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Napori bosanskohercegovacke policije koja je u noci sa srijede na cetvrtak u jednoj kuci nedaleko od Kaknja razbijanjem betonske ploce nastojala pronaci tijela Puljanina Marija Tolica (42) i njegovog prijatelja Vernera Ajdarija (33) nisu urodili plodom kao što je to bio slucaj s pronalaskom dvaju tijela na obroncima Bjelašnice za koje se sumnja da su srbijanski državljanin Mithet Mekica i njegova djevojka Marija Salas Cortez, državljanke Bolivije.

Iskopavanje, odnosno razbijanje betonske ploce u napuštenoj kuci pokraj Kaknja uslijedilo je nakon uhicenja clanova organizirane kriminalne skupine koju se smatra odgovornom za ubojstva cetiri osobe i pljacku dva i pol milijuna konvertibilnih maraka iz skladišta sarajevske zracne luke 2007. godine.

Rijec je o Zijadu Turkovicu i Saši Stjepanovicu kojima je sud BiH u cetvrtak odredio jednomjesecni pritvor te Suadu Glavinicu koji je pušten na slobodu jer je pravomocno osloboden za nedjelo za koje se sada sumnjici.

Tužiteljstvo BiH je kao vodu kriminalne skupine koja se dovodi u vezu s u ožujku nestalima Tolicem i Ajdarijem oznacilo Turkovica, pocinitelja niza kaznenih djela, a cijela se skupina sumnjici i za trgovinu drogom.

Policijski istražitelji su nedaleko od Kaknja u srijedu uz maksimalno osiguranje doveli maskiranog svjedoka-pokajnika i poceli s iskopavanjem kojemu je prisustvovala i Toliceva šogorica Tanja Tolic koja vec mjesecima s Jasminom Tolic, suprugom nestalog, i clanovima obitelji traga za istinom. Prema njezinim rijecima iskopavanje je trajalo do kasno u noc, ali bez uspjeha.

Mario Tolic nestao je 25. ožujka kada se iz Zenice svojim porscheom švicarskih oznaka zajedno s prijateljem Ajdarijem uputio u Sarajevo. Zasad postoje naznake da su ondje i stigli i susreli se s ljudima medu kojima je i Turkovic s kojim se Tolic poznavao još iz Njemacke. Navodno je Turkovic dugovao novac Tolicu te ga je zbog toga i dao likvidirati.

Toliceva supruga Jasmina ispricala nam je važan detalj koji je vjerojatno pokrenuo cijelu potragu s mrtve tocke. Obitelji se naime dva i pol mjeseca nakon nestanka javio covjek koji je za 75.000 eura nudio istinu o Tolicevu nestanku. Pronaden je i uhicen dok je pokušao uzeti taj novac, no ubrzo je postao pokajnik koji je ispricao pojedinosti što su dovele do otkrica prvih leševa i tragova nakon kojih je došlo i do uhicenja Turkovica. No o Tolicu i Ajdariju pokajnik je policiji kazao tek da su ubijeni i zabetonirani negdje na podrucju Kaknja. (M. KOŠTA, I. MIKULICIC/Novi list, Hina, snimio S. PERŠIC)

Turkovicevo uhicenje postalo dio predizborne kampanje

Privodenje Zijada Turkovica iznenada je postalo i dijelom predizborne kampanje koja, što su izbori u BiH bliži, postaje sve bezobzirnija, a dodatnu pozornost na taj slucaj skrenula je cinjenica da je Turkoviceva supruga Šejla Jugo-Turkovic novinarka privatne televizije Alfa u vlasništvu novinske kuce Avaz Fahrudina Radoncica te nekadašnja novinarka Dnevnog avaza.

Prema pisanju nekih medija Šejla Jugo-Turkovic je pod kontrolom policije i u kucnom pritvoru. Radoncica, koji je celnik stranke Savez za bolju buducnost (SBB) te kandidat te stranke za clana Predsjedništva BiH, Stranka demokratske akcije (SDA) optužuje zbog navodne povezanosti s Turkovicem, za kojega tvrde da je bio njegov osobni cuvar, ali i prijatelj.


Podijeli: Facebook Twiter