Nisu potvrđene glasine o ubojstvu Asada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Arapska liga službeno je pozvala sirijsku oporbu da bude predstavnik te zemlje na sastanku Lige, a francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius izjavio je da nisu potvrđene glasine o ubojstvu predsjednika Bashara al-Assada. Sirijska oporba mora ujediniti, ocijenio je Fabius u ponedjeljak i dodao da glasine o ubojstvu Assada nisu potvrđene.

Na pitanje za radio Europe 1 o glasinama da je jedan iranski čuvar ubio Assada, Fabius je rekao da je jedna internetska stranica objavila tu informaciju, ali da ona nije provjerena. "Ako želimo izbjeći raspad Sirije i pobjedu ekstremista, potrebno je političko rješenje. Za to je potrebna uspostava ravnoteže vojnih snaga na terenu", dodao je Fabius.

Oporbena koalicija za sada ne prihvaća ostavku vođe oporbe Ahmed Moaza al-Khatiba, a novog predsjednika vlade odbacuje Slobodna sirijska vojska.

Nacionalna oporbena koalicija je objavila u nedjelju da je pozvana na summit u Dohi gdje će ju zastupati "premijer" Ghassan Hitto.

Zapovjednik Slobodne sirijske vojske, glavne sastavnice pobune, pukovnik Raid Assaad ranjen je u eksploziji bombe na istoku Sirije, javila je jedna sirijska nevladina organizacija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter