Nisu pčele na špini da bi vas napale, one su žedne

Žedne pčele i natpis na špini novigradskoga groblja (K. FLEGAR)
Žedne pčele i natpis na špini novigradskoga groblja (K. FLEGAR)

Na glavnoj špini novigradskog groblja ovih je dana osvanuo neobičan, rukom ispisan natpis u zaštitu pčela. "Ne okupljaju se ta vrijedna mala bića ovdje da bi nas napala i ubola, već samo zato što su žedna", upozorio je Željko Mišnić, područni voditelj za zbrinjavanje otpada i otpadnih voda komunalnog poduzeća 6. maj.

Sugrađanima je skrenuo pažnju da mogu koristiti druge dvije špine, a ako baš inzistiraju na "uništenju" zujalica, sugerirao im je da se obrate 6. maju, Gradu Novigradu ili njemu osobno. Poruku je kompletirao brojem svog mobitela i pozivom na "korak više", odnosno poštivanje prirode čiji je i čovjek dio.

- Načuo sam da se netko bunio zbog prisutnosti pčela, ali i one imaju pravo na život. Prvi sam put poduzeo tako nešto i ostajem pri svom stavu. Između zalijevanja cvijeća i pranja nadgrobne ploče te opstanka pčela, uvijek ću izabrati ovo drugo. Najlakše je isušiti ovu šternu, a ako građani budu tražili - to ćemo i učiniti. Međutim, smatram da u ovom teškom sušnom razdoblju kukcima i životinjama trebamo pomoći, poručio je Mišnić, podsjećajući i da se radi o privremenoj situaciji. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter