Ništa od rasprave o Kozlevcu i Jakovcicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je Povjerenstvo za odlucivanje o sukobu interesa koje djeluje pri Saboru trebalo vec raspravljati o tome jesu li župan Ivan Jakovcic i saborski zastupnik SDP-a Dino Kozlevac bili u sukobu interesa pri nabavci vatrogasnih vozila za istarske vatrogasce, ta se tema nije našla na njihovoj ovotjednoj sjednici.

Zlatko Draganovic, tajnik povjerenstva, objasnio nam je da se nabava vatrogasnih vozila nije mogla naci na dnevnom redu posljednje sjednice jer je Kozlevac tek u utorak dostavio svoje ocitovanje, dok Jakovcic to još nije ni ucinio. Draganovic kaže da nažalost ne postoji zakonski rok do kada bi dužnosnici trebali dostavljati svoja ocitovanja, a povjerenstvo bez njih ne može niti raspravljati o pojedinim prijavama.

No, Jakovcicu ce, kaže, uskoro biti upucena požurnica, a Draganovic se nada da ce ocitovanje istarskog župana stici do iduce sjednice povjerenstva koja ce se održati sredinom ožujka. Naglasio je i da povjerenstvo nije dobilo ni odgovore od Ministarstva unutarnjih poslova kojima su poslali neke upite o tom slucaju, no iz MUP-a im je obecano da ce ih dobiti tijekom iduceg tjedna.

Inace, Jakovcica i Kozlevca je povjerenstvu prijavio bivši ISDF-ov vijecnik u Županijskoj skupštini Damir Radnic. On tvrdi da je Istarska županija odlucila kupiti vatrogasne kamione marke Iveco vrijedne oko 70 milijuna kuna, dok je s druge strane postojala mogucnost subvencionirane nabave Mercedesovih kamiona za 33,4 milijuna kuna.

Radnic je u svojoj prijavi naveo da je Kozlevac u sukobu interesa jer je bio vlasnik tvrtke Protection d.o.o. koja se bavi i trgovinom vatrogasnom opremom, dok je Jakovcica prozvao zbog Dragonere, Svetog Jurja, i Arenturista, bez spominjanja vatrogasnih kamiona. Jakovcic i Kozlevac su navode Radnica u Glasu Istre odbacili.

Kozlevac je ustvrdio da su tada kupili najjeftinija vozila, dok je Jakovcic kazao da ne želi komentirati "bedastoce politickih protivnika".


Podijeli: Facebook Twiter