Ništa od proširenja istrage na Pilipovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odvjetnik Zoran Pilipovic nece biti procesuiran u istrazi ubojstva Ive Pukanica i Nike Franjica zajedno s ostalim osumnjicenim atentatorima. Odlucila je tako istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Erna Dražancic, koja je odbila zahtjev USKOK-a da istragu u slucaju "Pukanic" proširi i na odvjetnika Pilipovica.
Zahtjevom za proširenje istrage USKOK je Pilipovica osumnjicio za prijetnje upucene "krunskom svjedoku" ove likvidacije. Pilipovic je svjedoka navodno nagovarao da ne daje iskaz zbog cega je prijavljen za sprecavanje dokazivanja. No, po Zakonu o kaznenom postupku, istraga se može proširiti samo ako se vec prijavljene osobe osumnjice za neka nova kaznena djela, ili ako se, pak, za vec prijavljena kaznena djela pronadu novi osumnjicenici.
Iako bi se Pilipovicev slucaj mogao izravno povezati s rasvjetljavanjem Pukaniceve likvidacije, prema vrijedecem zakonu istraga na njega ipak ne može biti proširena. Zato ce USKOK-ov zahtjev za istragom protiv odvjetnika biti dodijeljen drugom istražnom sucu koji ce odluciti hoce li provesti postupak zbog sprecavanja dokazivanja ili ne.
Doznajemo da se Pilipovic u meduvremenu povukao iz slucaja "Pukanic" u kojem je bio angažiran kao branitelj Luke Matanica. Najprije ga je za odvjetnika želio Robert Matanic, no još tijekom policijskog ispitivanja osumnjicenog atentatora nisu se složili oko koncepcije obrane pa se Pilipovic povukao. Još neko vrijeme zastupao je Luku Matanica, ali sada više nije ni njegov branitelj.


Podijeli: Facebook Twiter