Ništa od posebnog taksija za Fažanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Inspekcijskim nadzorima smo utvrdili da se prilikom obavljanja taksi prijevoza cini prekršaj zbog prijevoza s jedinice lokalne samouprave na kojoj nema sjedište. Taksi prijevoz se obavlja prevozeci putnike iz Pule za Fažanu, a taksi prijevozniku Mrak usluge licencija vrijedi samo za obavljanje taksi prijevoza na i s podrucja jedinice lokalne samouprave Fažana.

Stoga je doneseno rješenje u upravnom postupku kojim mu je zabranjeno obavljanje prijevoza sa i na podrucja jedinice lokalne samouprave za koju nema licenciju", stoji u izvješcu koje je Uprava prometne inspekcije – Služba inspekcije cestovnog prometa nedavno poslala Pulaprometu.

Opcina Fažana je, podsjetimo, direktoru tvrtke Mrak usluge iz Valbandona Valteru Mrakovcicu izdala potvrdu da je suglasna s obavljanjem njegove djelatnosti na opcinskom podrucju te je na temelju toga dobio licenciju za autotaksi prijevoz od Ureda državne uprave.

Protiv tvrtke Mrak usluge podnesen je i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Puli, navode u inspekciji. Prema dopisu koji smo ranije dobili od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u kojem djeluje ova inspekcija, Prekršajni sud izrice kaznenopravne sankcije nakon provedenog prekršajnog postupka. Za prekršaj su Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu za pravnu osobu predvidene novcane kazne od 10 do 50 tisuca kuna, a za odgovornu osobu u pravnoj osobi od pet do deset tisuca kuna.

Naime, kako smo vec pisali, valbandonskog su prijevoznika u sijecnju inspekciji cestovnog prometa prijavili Pulapromet i Odbor taksista koji djeluje pri sekciji za prijevoznicke usluge Udruženja obrtnika Pula. Prema Mrakovcicevim rijecima, nakon dva provedena inspekcijska nadzora, u rješenju je utvrdeno da ne smije voziti iz Pule na podrucje opcine Fažana. Dakle, istice on, smije odvesti putnike u Pulu, no ne smije ih cekati da ih vrati.

- To je apsurd i zbog toga smo poslali žalbu Ministarstvu prometa. Zabrana obavljanja prometa zapravo se odnosi na podrucje grada Pule gdje ne smijem raditi i zbog toga sad samo prevozim ljude s podrucja opcine Fažana u Pulu, kaže Mrakovcic.

Ponovio je da je u vrijeme kad ga je inspektor cestovnog prometa u sijecnju zaustavio na pulskoj rivi u taksi-kombiju vracao putnike u Fažanu koje je prevozio iz diska.

- Vozili smo skupinu alkoholiziranih mladih koji su u kombiju cak ostavili kapute jer smo ih cekali. Radi se, dakle i  socijalnoj dimenziji jer se time povecava sigurnost u prometu. Zasad prevozimo jednim kombijem, a drugi cemo aktivirati kad pocne turisticka sezona. Nadam se da ce se dotad razriješiti ova borba s vjetrenjacama, zakljucio je.


Podijeli: Facebook Twiter