Ništa od nastupa na final fouru

NEUSPJEŠAN NASTUP U GRADSKOM VRTU - Sara Vranjanin i Valentina Duspara (7) (M. MIJOŠEK)
NEUSPJEŠAN NASTUP U GRADSKOM VRTU - Sara Vranjanin i Valentina Duspara (7) (M. MIJOŠEK)

Utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske za odbojkašice: Osijek – Poreč 3:0 (25:18, 25:22, 25:19). NŠD Gradski vrt. Suci: Milan Zamaklar (Bellišće), Anto Mijić (Osijek).

OSIJEK: Grubeša , Volmut , Grahovac, Pavičić, Matković , Šimunec (L), Bilić, Kovač, Zirn, Barunčić, Hajpek (L), Štebih. 

POREČ: Vranjanin (L), Fatorić, Jozić, Duspara , Licul, Burilo, Todorović, Makovac, Fabris, Ćorić.

Otputovale su u Osijek na utakmicu četvrtfinala Kupa Hrvatske odbojkašice Poreča s određenim "potraživanjima" prema domaćim odbojkašicama, budući da su im ove koncem listopada u 3. kolu Superlige uzele bodove u "Velom Joži". Međutim, pokazalo se u Gradskom vrtu da osječke odbojkašice imaju trenutno kompletniju ekipu i time bolju igru u odnosu na ono što mogu pratiti porečki redovi. Nije tako bilo ništa od osvete, tek tri ravnopravna seta, posebno zadnja dva, no u kojima je domaćin ipak vodio glavnu riječ i na kraju zasluženo slavio s čistih 3:0. 

Dok je prvom setu nekako izostala neizvjesna završnica, budući da su domaće odbojkašice relativno lako došle do rezultatske razlike u koju su zadržale do kraja i povele 1:0, u drugoj dionici igralo se puno izjednačenije. Bio je tako na pola seta rezultat u "egalu" (12:12), da bi se onda Porečanke odvojile na 12:14. Međutim, ubrzo su to Osječanke anulirale, a u samu su završnicu ušle s dva koraka prednosti (23:21). Uslijedila je odmah i domaća set lopta, koju su uspjele Porečanke obraniti, ali je zato odmah druga pretvorena u domaće vodstvo od 2:0 nakon 50 minuta igre.

Krenule su tada odbojkašice Poreča na sve ili ništa, budući da bi gubitak još jednog seta značio i kraj susreta, no valjalo je i domaćinu "podrezati krila". Donio je tako početak seta veliku borbu koju je popratio i izjednačen rezultat (7:7). Prve su tada malo popustile gošće iz Poreča te je serija 5:0 domaćina značila i prvo ozbiljnije vodstvo 12:7. Uzvratile su kasnije Porečanke svojom serijom 4:0 za minimalni zaostatak od jednog poena (15:14). No, izgleda da je to bio zadnji trzaj gošći, te je uslijedio osječki bijeg na 22:16 i priči oko Kupa u Gradskom vrtu brzo je došao kraj. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter